Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Όχι στην πολυγνωμία και πολυγλωσσία Σεβαστοί Ιεράρχες!

Α.Σ.Ε.Ι.Π.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΟ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο σε όλο τον κόσμο με την εμφάνιση του νέου ιού, του κορονοϊού. Παρόμοιες ιώσεις, οι οποίες εξελίχθηκαν σε πανδημίες με πολύ θλιβερά αποτελέσματα, βιώσαμε άλλες τέσσερεις φορές μέσα στον 20ο αιώνα. Η εμφάνιση του ιού στη χώρα μας εμφανίστηκε με μια μικρή έξαρση τον τελευταίο μήνα και οι αρμόδιοι φορείς της χώρας έλαβαν
διάφορα μέτρα για τη μη εξάπλωση του. Όπως πάντα, έτσι και τώρα, η πληροφόρηση του κοινού έχει και κάποιο σκωπτικό χαρακτήρα από κάποιους.
Πολλοί εκμεταλλεύονται τη στιγμή για να επιτεθούν σε κάποια κοινωνική ομάδα. Όλες τις προηγούμενες ημέρες που διανύσαμε, ειπώθηκαν πολλά σχετικά με τη Θεία Κοινωνία και για το εάν πρέπει να κλείσουν ή όχι οι εκκλησίες μας. Θέλω μέσα από το άρθρο μου να απευθυνθώ στους Σεβαστούς Πατέρες της Εκκλησίας.
Σας παρακαλώ μην δίνουμε με τις απόψεις μας και την πολυλογία μας, είτε από άμβωνος, είτε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τροφή στους επικριτές της πίστης μας. Την πίστη μας στην Ορθοδοξία, κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει και γι` αυτό προσπαθούν να βρουν τρόπους για να τη σπιλώσουν.
Υπάρχει οργανωμένη δομή στην Εκκλησία μας, ας υπάρχει και μια κοινή γνώμη και μια κοινή άποψη μέσα από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οι πολλές γνώμες που πολλές φορές παρερμηνεύονται δημιουργούν σύγχυση και προβληματισμό.
Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους ας μας παραδειγματίσει γιατί, με μια μόνο δήλωση, κλείσανε το θέμα και την παραπληροφόρηση. Ας μείνουμε όλοι προσηλωμένοι τις άγιες αυτές ημέρες του Σαρανταημέρου που διανύουμε στην προσευχή, τη νηστεία και την ταπείνωση, όπως μας προτρέπει και ο Κύριος μας. Ας προσευχηθούμε στην Παναγία μας να πρεσβεύει στον Υιό της και Θεό μας να μας δίνει Ειρήνη, Αγάπη και Υγεία και να τελειώνουμε και με αυτή τη δοκιμασία όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Σεβαστοί Πατέρες, προτρέψτε, σας παρακαλώ, το ποίμνιο σας καθένας ξεχωριστά να είναι αυτές τις δύσκολες ώρες πιο κοντά με την προσευχή του. Δεν χρειαζόμαστε περιττά λόγια, μόνο να βρούμε την Ειρήνη της Ψυχής μας για να διηθούμε στον Πανάγαθο Θεό.
ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου