Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Δεν συζητάμε και δεν διαπραγματευόμαστε για τον Εκκλησιασμό και την Θεία Κοινωνία. Όχι Δεν θα το κάνουμε…… Όσοι πιστοί……

Α.Σ.Ε.Ι.Π.

Θεία κοινωνία — Φωτογραφία Αρχείου

Αν μη τι άλλο, είναι άκρως προκλητικό να λέγεται -ακόμα και από πρόσωπα της Εκκλησίας να μην κοινωνούμε λόγω κορονοϊού . Αυτό μας είπαν  εμμέσως ή και ευθέως ορισμένοι Ιεράρχες. Λίγοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων!
Όσοι πιστεύουν ότι η Θεία Κοινωνία δεν είναι Σώμα και Αίμα του Θεανθρώπου Χριστού, είναι
εντελώς ανώφελο να πηγαίνουν στην Εκκλησία.
Οι επιστήμονες κάνουν την δουλειά τους και ορθώς την κάνουν . Είναι αδύναμοι όμως να εξηγήσουν τον Θεό. Το υπερφυσικό δεν εξηγείται .Εκεί που σταματάει η επιστήμη, ξεκινάει ο Θεός!
Ο κορονοϊός δυστυχώς απειλεί και την Εκκλησία ως πνευματικό καταφύγιο των πιστών . 
Όταν βγαίνουν μητροπολίτες και προαναγγέλλουν λουκέτο στους Ναούς αυτό  ουσιαστικά σημαίνει έμπρακτη αμφισβήτηση και απαξίωση της θεϊκής υπάρξεως . Το ΣΧΗΜΑ δεν σε κάνει Αγιο. Οι Πράξεις μόνο κρίνουν το πνευματικό ποιόν μας. Λυπηρό φαινόμενο που επαληθεύει όμως τις Γραφές!
Ας θυμηθούμε παλιότερες εποχές με πιο επικίνδυνες και μεταδοτικές επιδημίες   όπως  ο τύφος , η πανούκλα, η Γρίπη H3N2 με παγκόσμια εξάπλωση το  1968 και 1.000.000 νεκρούς . Έκλεισαν οι Εκκλησίες τότε;
Φέρνω στην μνήμη μου κάτι που μου διηγήθηκε ο παππούς μου. Σε χωριό της Λαρίσης, περί το 1950 είχε χτυπήσει το χωριό Χάλκη μία επιδημία που είχε εξοντώσει το 1/3 του πληθυσμού.  Τότε οι πιστοί του χωριού μετέφεραν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής από το Κριτσιλάρ και ως εκ του θαύματος σταμάτησε η επιδημία. Οι άνθρωποι όμως εκκλησιάζονταν κανονικά και έτρεχαν περισσότερο στις Εκκλησίες.
Στην Ελλάδα του 2020 απαξιώνουμε πλήρως τον Θεό όταν λέμε ΄΄ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΄΄
Δοκιμάζεται και η πίστη μας, μαζί με την υγεία ….
Να μην προκαλούμε άλλο τον Θεό!, μου είπε χτες ένας Αγιορείτης γέροντας , ίσως και ο πιο λόγιος και χαρισματούχος του Αγίου Ορους.
Αντιθέτως, ορισμένοι Ιεράρχες βγαίνουν και δεν ξέρουν τι λένε ….! Εκθέτουν την Εκκλησία με τα συνεχόμενα αυτογκόλ.
Η  Θεία Λειτουργία και η Θεία Κοινωνία, δεν αντικαθίστανται με καμία προσευχή στο σπίτι, μου μετέφερε ο Αγιορείτης γέροντας.
Η Θεία Κοινωνία θεραπεύει καθαρίζει, αναζωογονεί, ανασταίνει πνευματικά αλλά και σωματικά τον άνθρωπο. Μόνο καλό μεταδίδει. Ο Χριστός ποτέ δεν υπήρξε ΦΟΝΙΑΣ! 
Σεβαστοί Ιεράρχες, μην διαπραγματεύεστε το Σώμα και το Αίμα του Θεανθρώπου Χριστού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου