Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Η΄ΜΕΡΟΣ. ΟΙ ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΚΥΡΙΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ




                                  Η΄ ΜΕΡΟΣ

     ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΚΥΡΙΟΝ  ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ

     Όταν αναφερόμαστε στο πρόσωπο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η σκέψης μας πηγαίνει στο σύμβουλο των ορθοδόξων χριστιανών που είναι  ο  Τίμιος Σταυρός, δηλ. ΧΡΙΣΤΟΣ = ΣΤΑΥΡΟΣ,  ΣΤΑΥΡΌΣ = ΧΡΙΣΤΟΣ.
     Πριν αναλύσω τον τίτλον <<Κύριος>>  θα ήθελα να αναφέρω μία ιστορία , ένα περιστατικό, σε
κάποιο χωριό που διακονούσα, όταν συνάντησα  δύο Χιλιαστές μία Κυριακή ώρα 11:00, πως αντιμετώπισαν και πως αντέδρασαν για τον  Σταυρό κατά την ώρα της συζητήσεως. Μάλλον  θα το αναφέρω την επόμενη φορά,  αφού το θέμα θα είναι για τον Σταυρό. Θα διαπιστώσετε ότι, όπως ο διάβολος φοβάται τον Σταυρό και τρέμει,  το ίδιο ακριβώς συμβαίνει  και μ’ αυτούς, δαιμονίζονται και φεύγουν.

     Εις τις παλαιές των εκδόσεις οι Χιλιαστές εσυνήθιζαν να ονομάζουν τον Χριστόν Κύριον, και τούτο προς παραπλάνησιν των αφελών. Είς όλες όμως τις νεώτερες εκδόσεις βιβλίων και περιοδικών των, σπανίως ή ουδόλως ονομάζουν τον Ιησούν Κύριον.  Πως μπορούμε να πούμε ότι είναι χριστιανική μία θρησκεία, η οποία απορρίπτει  τον Ιησούν Χριστόν ως Κύριον και διακηρύττει ότι μελετά την Αγίαν Γραφήν;
     Ιδού τι είπεν ο Χριστός εις τους μαθητάς του: << Υμείς φωνειτέ με, ο Διδάσκαλος και ο Κύριος, και καλώς λέγετε, ειμί γαρ>>  ( Ίωάν. ιγ΄13).
     Και ο Θωμάς προσεφώνησε τον Χριστόν:  << Ο Κύριός μου και ο Θεός μου>>
( Ιωάν. κ΄ 29)  
     Σχεδόν επτακόσιες φορές εις την Κ. Διαθήκην το όνομα του Ιησού Χριστού συνοδεύεται με τον τίτλον << Κύριος>> .  Αλλά οι Χιλιαστές δεν έχουν τον Χριστόν ως Κύριόν τους, και δικαίως. Διότι δεν έχουν το Πνεύμα το άγιον, και συνεπώς <<ουδείς δύναται ειπείν  Κύριον Ιησούν  ει μη εν Πνεύματι αγίω>>  ( Ά κορ. ιβ΄ 3 ) .
Άρα εκείνος που δεν έχει τον Ιησούν Χριστόν ως Κύριον του, είναι αδύνατον να είναι του Κυρίου.
Οι άνθρωποι λοιπόν αυτοί είναι επικίνδυνη. Διότι αιρετικός – άνθρωπος – χωρίς Θεό, επιτρέπονται όλα. Μακάρι να πίστευαν σε ένα απειροελάχιστο από την διδασκαλία του Κυρίου Ιησού Χριστού. Είναι τόσο πολύ βλάσφημοι ώστε έχουν ξεπεράσει και αυτό τον διάβολον. Ο διάβολος τρέμει και φοβείται τον Θεόν. Όταν συνάντησαν οι δύο δαιμονισμένοι τον Χριστόν, τον παρακάλεσαν, δηλ. τα δαιμόνια, να μην τους ρίξει από τώρα στην κόλαση. Και ζήτησαν την άδεια να μπούνε εις την αγέλη των χοίρων, και ο Χριστός τους επέτρεψε. 
     Οι χιλιαστές είναι  βλάσφημοι και αθεόφοβοι!!!

      Στο επόμενο θα αναφέρουμε γιατί αρνούνται το Σύμβολο του Σταυρού.

       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου