Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

ΙΑ΄ΜΕΡΟΣ. --περί Χιλιαστών--ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ




                                ΙΑ΄ΜΕΡΟΣ

     ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

     Προτού εξετάσουμε ένα-ένα τα Μυστήρια της Εκκλησίας και δούμε τις απόψεις και ισχυρισμούς των Χιλιαστών—αιρετικών—θα αναφερθούμε σε γενικές γραμμές και θα πούμε:

                                 Τι είναι μυστήριο
    
     Θα μπορούσα κάτ’ αρχήν αγαπητοί αναγνώστες να αναφέρω τα επικίνδυνα και επίκαιρα γεγονότα όπου η πατρίδα μας διέρχεται αυτόν τον καιρό. Δεν είναι μόνο η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να γκρεμίσει ότι απέμεινε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ---και αυτό θα το κάνει
σίγουρα, και όσοι στήριξαν με την ψήφο τους θα το μετανιώσουν πικρά, αλλά είδη είναι πολύ αργά--- είναι και οι λαθρομετανάστες τους οποίους αγκαλιάζει η Τσιπροκυβέρνηση, οι οποίοι θα προκαλέσουν μεγάλη καταστροφή, αλλά και εγκλήματα, όταν πάρουν την σχετική εντολή από τα αφεντικά τους . Εδώ δεν ήρθαν για να λιαστούν στην Ομόνοια, αλλά για κάποιο σχέδιο που θα είναι εναντίων της Ελλάδος.
     Μέσα σ’αυτό το σχέδιο είναι και οι αιρετικοί οι οποίοι σιγοτραγουδάνε και στηρίζουν με κάθε τρόπο, αυτό που θα έρθει, χωρίς να φαίνονται. Σκάπτουν δηλ. σιγά—σιγά, αθόρυβα, τα θεμέλια του έθνους. Για να δούμε όμως μέχρι που θα φθάσουν. Έως πίο σημείο ο Θεός της Ελλάδος θα του επιτρέψει και θα τους ανεχτοί.
     Δεν σας κάνει εντύπωση ότι οι Χιλιαστές δεν παίρνουν όπλο στο στρατό, ή δεν θέλουν καθόλου να υπηρετήσουν;  Θα διαπιστώσετε αγαπητή αναγνώστες ότι οι Χιλιαστές είναι από τους μεγαλύτερους εχθρούς της Ελλάδος. Θα χρειαστεί όμως κάποια στιγμή να γράψω, για τους, Ρόταρυ, Λάιονς, και Προσκοπισμό. Θα διαπιστώστε ότι όλοι αυτοί μαζί, και οι Χιλιαστές, είναι αδελφάκια….είναι μία οικογένεια. Όλοι μεταξύ τους έχουν απόλυτο συγχρονισμό……
  
     Έτσι λοιπόν σήμερα θα εξετάσουμε κάτ’ αρχήν τι είναι μυστήριο.
Η λέξη μυστήριο παράγεται από το ρήμα μύω που σημαίνει <<κλείνω τα μάτια μου ή τα χείλη μου>>. Δηλώνει κάτι το μυστικό, το απόκρυφο ή το ανέκφραστο.
     Στη Χριστιανική θρησκεία, μυστήρια  ονομάζονται γενικά οι ιερές πράξεις της Εκκλησίας με τις οποίες μεταδίδεται η Θεία Χάρη στους πιστούς Χριστιανούς. Με τα μυστήρια της Εκκλησίας μας ο πιστός άνθρωπος υιοθετείται  από τον Θεό – Πατέρα (Βάπτισμα), πολιτογραφείται και γίνεται μέλος του σώματος του Χχριστού και της οικογένειας του Θεού. Λαμβάνει άφεση των αμαρτιών και τη δωρεά του Αγίου Πνεύματος. Αναγεννιέται ως νέα κτίση του Χριστού. Αυτή η μεταβίβαση των δωρεών του Θεού στον πιστό Χριστιανό, ή αν θέλετε το πέρασμα μέσω της Εκκλησίας των χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος στους πιστούς ανθρώπους γίνεται κατά τρόπο ανέκφραστο, μυστικό και θαυματουργικό, γι’ αυτό και οι τρόποι αυτοί της μεταβιβάσεως λέγονται Μυστήρια.


                                           ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου