Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΕΒΑΨΑΝ με αίμα ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ οι Γεωργιανοί φονιάδες

ΕΒΑΨΑΝ με αίμα ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ


Οι Γεωργιανοί φονιάδες κυκλοφορούσαν ελεύθεροι με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης
Αρτι αποφυλακισθέντες, αφού εξέτισαν ποινή για κλοπές, ληστείες και πρόκληση σωματικών βλαβών, ήταν οι δύο εκ των επτά Γεωργιανών, οι
οποίοι σχεδίασαν και εκτέλεσαν τη φονική ληστεία με θύμα τον εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου στην Υδρα.
Οπως επιβεβαιώθηκε χθες, κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου, ο 30χρονος Ιγκόρ Τσακμάζοφ και ο 34χρονος Ιρακλί Κατζάτζεφ αποφυλακίστηκαν στις 14 Ιουλίου 2015 από τον Κορυδαλλό και στις 9 Ιουνίου του 2015 από τις Φυλακές Τρικάλων αντιστοίχως.
Παρότι οι ρυθμίσεις που επέτρεψαν στους δύο δράστες να αποφυλακιστούν προϋπήρχαν, η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου να τις διατηρήσει (ενώ μπορούσε να τις καταργήσει!) αποδείχθηκε μοιραία για τον Μανώλη Οικονόμου και η ευθύνη τόσο του ίδιου όσο και της Πολιτείας είναι εγκληματική. Μάλιστα, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης «κάρφωσε» την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την απόλυση των δύο κακοποιών (οι οποίοι είχαν εκτίσει το 1/3 της ποινής τους), που οδήγησε στο μαρτυρικό τέλος του εστιάτορα στην Υδρα.
Ο Τσακμάζοφ φυλακίστηκε στις 27 Νοεμβρίου του 2012 ενώ η ποινή του Κατζάτζεφ στις Φυλακές Τρικάλων άρχισε να εκτίεται στις 22 Νοεμβρίου του 2012. Κατά πληροφορίες, και στις δύο δικαστικές αποφάσεις υπήρχε η υποσημείωση ότι πρόκειται για σκληρούς κακοποιούς που εκδηλώνουν ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά, αλλά αγνοήθηκε! Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη σύλληψή τους πριν από λίγες ημέρες έφεραν πάνω τους τα έγγραφα με τις αποφάσεις αποφυλάκισης (αποφυλακιστήρια). Επιπλέον, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τις Αρχές είχαν απασχολήσει στο παρελθόν και τα υπόλοιπα πέντε συλληφθέντα μέλη της σπείρας, τα οποία δεν είχαν σταθερή εργασία ούτε μόνιμη κατοικία.
Σεσημασμένοι
Ερωτήματα, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι παρότι και τα επτά μέλη της σπείρας ήταν σεσημασμένα, δεν έλαβαν μέτρα προστασίας κατά τη φονική επιδρομή τους στο σπίτι του άτυχου εστιάτορα. Οπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, δεν χρησιμοποίησαν γάντια, με αποτέλεσμα να αφήσουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό στον χώρο, ενώ δεν φορούσαν κουκούλες. Η μη κάλυψη των προσώπων τους ενδέχεται να είναι το μεγαλύτερο λάθος τους, καθώς φέρεται ότι υπάρχει βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος στην Υδρα που τους απεικονίζει να κινούνται από την ταβέρνα στο σπίτι του ζευγαριού. Οι συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για ληστεία κατά συναυτουργία που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα και ανθρωποκτονία θα απολογηθούν σε ομάδες, σήμερα και αύριο.
«Να παραιτηθεί τώρα ο υπουργός» 
Μείζον θέμα εγείρεται για τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο μετά και την αποκάλυψη ότι οι δράστες του ειδεχθούς εγκλήματος στην Υδρα είχαν μόλις αποφυλακιστεί, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητεί την παραίτησή του! Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ ζητεί την αναθεώρηση του νόμου, ενώ ο υπουργός βγάζει την ουρά του απέξω, υποστηρίζοντας ότι οι ρυθμίσεις προϋπήρχαν του νόμου που έφερε προσφάτως στη Βουλή. «Το δεδομένο ότι διαπράξαντες την ειδεχθή ληστεία μετά φόνου στην Υδρα είχαν αποφυλακιστεί προ ολίγων εβδομάδων, εκμεταλλευόμενοι τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, εγείρει ξεκάθαρα ζήτημα πολιτικής ευθύνης» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης και καλεί τον υπουργό να παραδώσει το χαρτοφυλάκιό του.
Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης της Ν.Δ. και τέως υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατηγορεί τον κ. Παρασκευόπουλο ότι ο νόμος του έδωσε τη δυνατότητα να αποφυλακιστούν εκατοντάδες εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και υπενθυμίζει ότι η Ν.Δ. στη Βουλή είχε επισημάνει τους κινδύνους αυτούς και είχε καταψηφίσει το νομοσχέδιο.
«Επικίνδυνοι» 
Επί του θέματος τοποθετήθηκε και το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας: «Δυστυχώς αποδείχτηκε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ότι η πρόωρη αποφυλάκιση καταδίκων του ποινικού δικαίου είναι εξαιρετικά επικίνδυνη». Οπως προσθέτει ο τομέας Δικαιοσύνης του κόμματος, «αν δεν είχε ψηφιστεί ο νόμος Παρασκευόπουλου, οι εγκληματίες θα ήταν ακόμη στη φυλακή».
Ολα αυτά, πάντως, διόλου συγκίνησαν τον υπουργό, ο οποίος σε σχετική ανακοίνωση ουσιαστικά παρέπεμψε στους προηγουμένους. «Στην πραγματικότητα έγινε χρήση ισχυουσών διατάξεων απόλυσης υπό όρους που αποτελούν επιβιώσεις ή επαναλήψεις παλαιότερων ρυθμίσεων χωρίς αλλαγές» σημειώνει ο κ. Παρασκευόπουλος. «Αντίθετα, το παραπάνω πρόσφατο νομοθέτημα (4322/2015) για τις ποινές προέβλεψε διαβαθμισμένη σύντμηση χρόνου απόλυσης υπό όρους κρατουμένων, εφόσον αυτοί έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή πιστοποιημένη αναπηρία, πράγμα που δεν συνέτρεχε στην περίπτωση της Υδρας» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.
πηγή Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου