Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ



                                 Ό Πούτιν γιά τήν ΕΕ

Το Σχέδιο οικοδόμησης μιας κοινής γιά όλους  Ευρωπαϊκή στέγη απέτυχε ακριβός  επειδή Οι δυτικοί δεν καθοδηγούνταν από τα  συμφέροντα ανέγερσης μιάς  ανοιχτής αρχιτεκτονικής ασφάλειας και από  τον αμοιβαίο σεβασμό   των συμφερόντων  αλλά από  τις ψευδαισθήσεις και οι φιλήσυχοι των νικητών στον ψυχρό πόλεμο. Η  παραπάνω δήλωση ανήκει στον Βλαδίμηρο
Πούτιν και έγινε κατά της διάρκειας της συνδιάσκεψης του Μονάχου. Πρόκειται για την πιο ουσιαστική ίσως κριτική που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια Σχετικά με τους λόγους που το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιμετωπίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που όλοι σήμερα κατηγορούν ως ναζιστική Γερμανία δεν αποτελεί παρά την επακριβή μορφοποιήσει τις θέλησης των νικητών του β' Παγκοσμίου πολέμου Αγγλοσαξόνων. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Γερμανία επί χρόνια διοικούνταν από τα κατοχικά στρατεύματα Αμερικανών και Αγγλών που επέβαλαν μία πολύ συγκεκριμένη διαδικασία που έφερε τους δικούς τους ανθρώπους στην εξουσία και τσάκισαν όχι μόνον τους ναζί αλλά οτιδήποτε είχε να κάνουν με τον συντηρητισμό στην Γερμανία.

Όμως είναι σαφές ότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει  η Ε.Ε. να αντιληφθεί ποίος  θα είναι ο ρόλος της. Προς το παρόν πρόκειται για ένα υπέρ- φιλελεύθερο καθεστώς το οποίο επιχειρεί να μετατρέψει τα κράτη - μέλη της σε ένα κακέκτυπο των ΗΠΑ.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου