Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΣΤΗΝ ΟΛΑΝΔΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ

Ολλανδός βουλευτής ζητά να κλείσουν τα Τζαμιά!


Ως απειλή για την ταυτότητα και τον πολιτισμό της Ολλανδίας χαρακτήρισε ο βουλευτής του δεξιού κόμματος «για την Ελευθερία» (PVV), Machiel de Graaf, τους μουσουλμάνους που ζουν στην Ολλανδία και αρνούνται να ενσωματωθούν στην κοινωνία. Ο de Graaf ανέφερε σε συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων με θέμα την ένταξη των μουσουλμάνων στην ολλανδική κοινωνία, ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν από όλη την χώρα τα τζαμιά και υποστήριξε ότι η χώρα του θα είναι καλύτερα χωρίς αυτά. 
Ο ίδιος τόνισε ότι οι μουσουλμάνοι και η τουρκική μειονότητα στην Ολλανδία πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα και ανέφερε: «Θέλουμε να καθαρίσει η Ολλανδία από το ισλάμ».
Στις δηλώσεις του δεξιού βουλευτή αντέδρασαν έντονα τα υπόλοιπα κόμματα. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Εργατικού κόμματος (PvdA), Roos Vermeij, δήλωσε ότι ο de Graaf θα πρέπει να ανακαλέσει άμεσα τα όσα είπε κατά των μουσουλμάνων ενώ και εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων χαρακτήρισαν «επικίνδυνες» τις δηλώσεις του Ολλανδού βουλευτή.
Η σχετική συζήτηση στην ολλανδική βουλή ήρθε μετά από προειδοποιήσεις των τουρκικών αρχών για επιθετική συμπεριφορά μελών της τουρκικής μειονότητας στη χώρα. Πριν δύο εβδομάδες δύο τουρκικής καταγωγής βουλευτές με το Εργατικό κόμμα στην Ολλανδία, εκδιώχθηκαν από το κόμμα, επειδή αρνήθηκαν να στηρίξουν τις επικριτικές παρατηρήσεις που έκανε το κόμμα τους προς τουρκικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ολλανδία και έχουν κατηγορηθεί ότι προωθούν την τουρκική και ισλαμική ταυτότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου