Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Χ.Ο.ΛΟΓΙΑ

                                      ΤΑ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ

Παίρνω από τις <<συμβουλές>>,  που αποδίδονται στον Αγίου Αντώνιο: << όπως βγαίνει ο άνθρωπος από την κοιλιά της μητέρας του έτσι βγαίνει   γυμνή και η ψυχή από το σώμα . Αλλη  καθαρή και Φωτεινή, άλλη  λερωμένη από τα σφάλματα και άλλοι μαύροι από τις πολλές αμαρτίες της . Γι' αυτό  η ψυχή που χρησιμοποιεί ορθά  το λογικό της και αγαπά τον Θεόν, βάζει στο νού της  και συλλογίζεται τα μετά θάνατον κακά και ζή με  ευσέβεια διά να μην καταδικαστεί και πέσει μέσα σ' αυτά.
Εκείνη που απιστούν  ζουν με ασέβεια και αμαρτάνουν περιφρονώντας οι ανόητοι τα μετά θάνατον >> Επίσης: << Όπως όταν βγή ο άνθρωπος   από την κοιλιά της μητέρας του δεν θυμάται τίποτε από την ζωήν, που είχε εκεί,   έτσι καί όταν βγής από το σώμα, δεν θυμάσαι τα τού σώματος>>.  Επίσης: Όπως όταν βγείς από την κοιλιά της μητέρας σου γίνεται μεγαλύτερον και καλύτερον το σώμα σου, έτσι όταν βγείς από το σώμα καθαρός και χωρίς κηλίδες θα είσαι καλύτερος και άφθαρτους διαμένοντας στους ουρανούς >>. Στη συνέχεια τονίζει:

<<Όπως όταν τελειοποιηθεί το έμβρυο μέσα στην κοιλιά της μητέρας, είναι ανάγκη να γεννηθεί, έτσι και η ψυχή όταν  συμπληρώσει μέσα στο σώμα το όριον,  που έχει θέσει ο Θεός είναι ανάγκη να βγει από το σώμα >>.

                                             π.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου