Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Φρίττει η γη και τρέμει.! Φρίξον ήλιε….

A.S.E.I.P.



ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ: Αδελφοί φρίττει η γη και τρέμει τρούλοι εκκλησιών πέφτουν τοιχία εκκλησιών ραγίζουν άνθρωποι σκοτώνονται παιδιά πεθαίνουν η θάλασσα αρχίζει να γίνεται ένα με τη γη ο ιος και διάφοροι λοιμοί θερίζουν η διαστροφή και τα πάθη υπερχειλίζουν φρίξον ήλιε.

Oι σχέσεις των ανθρώπων κατακερματίζονται και έχουν κινησιολογία εντός της κακίας και τις

συμφεροντολογίας. H πείνα και η κοινωνική εξαθλίωση αρχίζει να βασιλεύει.

H προδοσία προς χάριν της κερδοσκοπίας έχει γίνει δόγμα ζωής σήμερα. Oι δωσίλογοι και οι ανεγκέφαλοι καρεκλοκένταυροι έχουνε γίνει τιμητές και κριτές του κόσμου τούτου. Oι δήθεν φροντιστές και αγαπητικοί του έθνους τούτου κουνάνε το δάχτυλο απέναντι σε ανθρώπους βιοπαλαιστές και ανθρώπους που προσπαθούν να αδράξουν τη ζωή τους.

H αμαρτία η υποκρισία η κακία η ιδιοτέλεια η διαστροφή και η καλλιέργεια αυτής καλά κρατεί έχουν γίνει τρόπος ζωής κύλισμα ζωής και δόγμα βίους. Κατά τα άλλα έχουμε απορία γιατί συμβαίνουν τόσες συμφορές ανά τον κόσμο και στη χώρα αυτή? Φρίξον ήλιε η γη τρέμει οι λοιμοί καραδοκούν.

H πείνα εξαθλιώνει τα πάθη και οι αμαρτίες μας στέλνουν στον τάφο και εμείς απορούμε γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;

Μήπως είναι καιρός να κοιτάξουμε τον έσω καθρέφτη και να έρθουμε σε μετάνοια; Μήπως είναι καιρός να έρθουμε ενεργά πιο κοντά στο χριστό ως προσκυνητές και κοινωνοί του σώματος και αίματος χριστού;

Ας απαντήσουμε ειλικρινά και ξεκάθαρα και ας αφήσουμε τα ιδεολογικά ιδεογραφικά και μοντέρνα τερτίπια του δήθεν φιλελευθερισμού και του δήθεν μοντερνισμού μα συνάμα και μηδενισμού. Εάν συνεχίσουμε έτσι όπως ζούμε τώρα και όπως ανεχόμαστε να μας ζουν κάποιοι οι οποίοι συμφεροντολογικά κινούν τα νήματα τότε έχουμε να δούμε ακόμα περισσότερο δεινά περισσότερο αίμα και περισσότερη δυστυχία.

Με εν χριστώ αγάπη πατήρ Χρήστος Δημητρόπουλος εφημέριος Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας.

 Βήμα Ορθοδοξίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου