Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ μέρος 17

                          ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
                Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ
                                  ΗΓΕΤΗΣ
                                  ΜΕΡΟΣ 17
                                 π.Α.Σ.Ε.Ι.Π.


                 Να πούμε πάλι «μολών λαβέ»    15-8-2003
     Καλή η διπλωματία, αλλά δεν μπορούμε να λησμονήσουμε την Ιστορία μας. Είναι ευκαιρία να πούμε και πάλι πως είμαστε διατεθειμένοι να επαναλάβουμε το «μολών λαβέ» και να διατρανώσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν είναι εύκολος του Έλληνα ο τράχηλος.

                Να αναζητήσουμε τους φτωχούς  6-12-2007
     Όχι μόνο δεν πρέπει να περιμένουμε να μας χτυπήσουν την πόρτα οι φτωχοί για να τους
βοηθήσουμε, αλλά, αντίθετα, έχουμε υποχρέωση, ως μαθητές του Χριστού, να ψάξουμε εμείς για α τους βρούμε. Και αν τα δάκριά τους δεν φαίνονται, έχουμε εμείς υποχρέωση να τα ανακαλύψουμε και με πολύ προσοχή και διακριτικότητα να σταθούμε δίπλα τους. Στο πρόσωπό τους, να είμαστε βέβαιοι, κρύβεται ο ίδιος ο Χριστός.

                Ο δρόμος μας είναι γεμάτος δυσκολίες  3-12-2005
     Μη λησμονούμε ότι ο βίος του ανθρώπου σε τούτη τη γή είναι ένα δοκιμαστήριο για όλους μας. Είναι ένας δρόμος κοπιαστικός και ανηφορικός, με θλίψεις και ποικίλες δυσκολίες,  αλλά συγχρόνως είναι και κλίμαξ έμπονης παιδαγωγίας που μας αναβιβάζει στον ουρανό. Οδός και κλίμαξ, ο βίος μας στέκεται δάσκαλος ζωής και υποφήτης ψυχής. 

                  Όλοι μαζί μπορούμε πολλά  1-1-2002
     Είναι προφανές ότι το κακό έχει και ρίζες και διαστάσεις. Μπροστά στην έκτασή του, διερωτάται κανείς πως μπορεί  να αντιδράσει και τι μπορεί, άραγε, ένας άνθρωπος να διορθώσει. Σ’ αυτόν τον προβληματισμό, η απάντηση είναι μία: Αν θέλεις, μπορείς. Μπορείς να αρχίσεις από τον εαυτόν σου. Είναι σαν να ανάβεις ένα κερί μέσα στο πηχτό σκοτάδι.  Σκέψου πόσα τέτοια κεριά θα ανάψουν αν κάποιοι άνθρωποι θελήσουν να κάνουν την αρχή από τον εαυτόν τους. Και μην ξεχνά. Μόνος δεν μπορείς να καταφέρεις πολλά. Με τη χάρη όμως και τη βοήθεια του Θεού, και θαύματα μπορείς να κάνεις.

                      Αντίσταση και ανάκαμψη  28-12-2007
     Κανείς ασφαλώς δεν θέλει να ζεί  σ’ έναν κόσμο παρακμής, αντιφάσεων, αλληλοσυγκρούσεων συμφερόντων, αδικίας και αμοραλισμού. Η κατάσταση δεν αλλάζει μαγικά  και μηχανικά. Χρειάζεται να πολλαπλασιαστούν οι άνθρωποι που κάνουν αντίσταση, που παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις μας, στις αξίες μας, στην ιστορία μας και στους αγώνες μας. Οι αναθεωρητές  πολύ κακή συγκυρία επέλεξαν για να γκρεμίσουν από τις καρδιές των Ελλήνων τα κάστρα των θυσιών. Σταθείτε όλοι όρθιοι  στις επάλξεις σας και μην ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκιά μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει κάτ’ επανάληψιν αποδείξει. Και θα αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και ανάκαμψη.  Για να ξαναβρούμε ό,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπιστούμε ό,τι κινδυνεύει.

                 Θα αναγνωριστεί η γενοκτονία των ποντίων  6-7-2006
     Η γενοκτονία των Ποντίων θα αναγνωριστεί, διότι το αίμα του δικαίου δεν θάβεται στη γη, αλλά ανεβαίνει στο Θεό.  Σήμερα βεβαίως, δεν βρισκόμαστε σε πολεμική περίοδο. Η πολιτική μας ηγεσία μπορεί να υποστηρίξει σε διεθνές επίπεδο τα δίκαια των Ελλήνων. Αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα για να ρίξετε τη σημαία του αγώνα. Ο αγώνας σας δεν είναι απότοκος συνθηκών,  είναι το αναμμένο καντήλι της ψυχή σας, που η φλόγα του φαίνεται ακόμη και στον χορό σας. 
                                  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου