Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ, μέρος 14

                            ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
                Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ
                                  ΗΓΕΤΗΣ
                                  ΜΕΡΟΣ 14
                                 π.Α.Σ.Ε.Ι.Π.

       Θα συνεχίσουμε, αγαπητοί αναγνώστες, να αναφερόμαστε στον Μεγάλο και Ανεπανάληπτο Ηγέτη, όπως τον ονομάσαμε, τον ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ, για ότι είπε, για ότι έχει προσφέρει στο διάστημα της Αρχιεπισκοπής του διακονίας, για της ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΣ, όπως, Η αποσταθεροποίηση της
Ελλάδος, Ο κίνδυνος διάλυσης της Ε.Ε.  Το σχέδιο αποχριστιανοποίησης, Οι τραπεζίτες που θα κυβερνούν, Η εξέργεση του αραβικού κόσμου, Η υποδούλωση στους ξένους, Οι ευρωλιγούρηδες και οι γραικύλοι, Η εξόντωση του λαού με τη φτώχια………..και άλλα πολλά τα οποία είναι καθαρά προφητικά λόγια.
     Πολλά έγραψε και ο δημοσιογράφος Δημήτριος Ριζούλης για την δραστηριότητα και το έργο του Χριστοδούλου, «Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ»
     Στις 31-10-2006 έγινε παρουσίαση βιβλίου –λιβελογραφήματος για τον Χριστόδουλο, με ομιλητές (μεταξύ άλλων) τον Μιχάλη Σταθόπουλο, τον Νίκο Σηφουνάκη, και τον Στέφανο Μάνο. Στην παρουσίαση του βιβλίου ειπώθηκαν τα εξής. << Ο ρασοφόρος κήρυκας του σκοταδισμού και ο εχθρός του Ευρωπαϊκού πνεύματος είναι επικίνδυνος. Οι ομιλίες του είναι ένα παραλήρημα μίσους και διχασμού που αποκαλύπτουν το απροκάλυπτα λαϊκιστικό, αντιδυτικό κι εθνορατσιστικό του πρόσωπο. Βλέπει εφιαλτικό μέλλον για την Ελλάδα και έφτασε στο σημείο να τρομοκρατεί  ‘’προφητεύοντας’’  και τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης>>.
     Μερικά χρόνια νωρίτερα (στις 30-3-2002) η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» που αποκαλούσε μάλιστα τον Χριστόδουλο «διασκεδαστή» έγραφε.
<< Ο Παρασκευαϊδης κατασκευάζει την εικόνα ενός διεθνούς συστήματος – μπαμπούλα, το οποίο δήθεν έχει στόχο την  ‘’πνευματικότητα και γενικά τον πολιτισμό μας΄΄, καθώς και τη ΄΄διαγραφή της μνήμης….του 1821’’.  Στην ανθελληνική αυτή συνωμοσία, συμμετέχουν προφανώς και οι απαραίτητοι εγχώριοι σύμμαχοι, οι κλασικοί Εφιάλτες. Ο Αρχιεπίσκοπος γνωρίζει πολύ καλά την ‘’ψυχολογία της μάζας’’. Εκφοβίζοντας συστηματικά το ποίμνιο, καταφέρνει να το περιχαρακώνει  ‘’μέσα στο μαντρί’’. Στο τέλος επειδή δεν πρόκειται να επιβεβαιωθεί το έσχατο κινδυνολογικό σενάριο περί αφανισμού του γένους, οι πιστοί θα ικανοποιηθούν από την απόδοση του ηγέτη τους>>
Ο Άγιος Παϊσιος είχε πεί κάποτε σε προσκυνητές στο Άγιον Όρος, ότι, οι άνθρωποι είναι σαν την μύγα και την μέλισσα. Η μέλισσα πηγαίνει στα ευωδιαστά άνθη, η δε μύγα στις ακαθαρσίες.  Έτσι είναι πάντοτε οι περισσότερη άνθρωποι, των κοσμικών και ανθελληνικών κυβερνήσεων.  Ενώ ο Χριστόδουλος μιλούσε με αγιοσύνη, πατριωτισμό, και έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου, αυτοί δεν ήθελαν να καταλάβουν, ούτε να εννοήσουν, έστω κάτι από αυτά, για το καλό της Ελλάδος.  …..ήταν, και παραμένουν μύγες….  
     Στις αρχές του 2012, το «εφιαλτικό μέλλον για την Ελλάδα» έχει, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιο κοντά στη διάλυση από ποτέ, η διαγραφή της μνήμης του 1821 επιχειρείται όχι μόνο με βιβλία αλλά και τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ και οί «σύγχρονοι Εφιάλτες» αποδείχτηκε ότι δεν είναι φαντάσματα αλλά υπαρκτά πρόσωπα. Τι έχουν, άραγε, σήμερα να πούν όλοι όσοι, λοιδορούσαν τότε τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο; Πόσο άμυαλοι πρέπει να αισθάνονται αυτοί που έκαναν  στόχο της ζωής τους να τον διασύρουν και δεν έβλεπαν τους κινδύνους για τους οποίους προειδοποιούσε και που σήμερα επιβεβαιώνονται; Τόνοι λάσπης  χύθηκαν  για τους χαρακτηρισμούς «ευρωλιγούρηδες και γραικύλοι», αλλά σήμερα όλοι παραδέχονται ότι υπήρξαν τέτοιοι και μας οδήγησαν στην καταστροφή. Κι όλα αυτά, μόλις τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό του.
     Η πλήρης επιβεβαίωσή του για τους κινδύνους που διέβλεπε και που βρίσκονται σήμερα ενώπιόν μας, είναι μια δικαίωση που ήρθε πιο σύντομα απ’ όσο κανείς θα μπορούσε να φανταστεί.
     Ο μακαριστός Χριστόδουλος, στις περισσότερες δημόσιες παρεμβάσεις του, επέμενε στα εξής στοιχεία.
1. Τον κίνδυνο πολτοποίησης, αποκοπής από τις πνευματικές μας ρίζες, απανθρωποποίησης της κοινωνίας και αδιαφορίας που θα μας καταστήσει ευάλωτους  και απροστάτευτους έναντι οποιασδήποτε απειλής.
2. Την προσπάθεια αποχριστιανοποίησης, με στόχο μία κοινωνία χωρίς Θεό και πίστη, με μόνο σκοπό την κατανάλωση και την υιοθέτηση ξένου τρόπου ζωής.
3. Την κυριαρχία των πολυεθνικών και των τραπεζών, που θέλουν να ελέγχουν, μέσω του χρήματος, τις τύχες του κόσμου.
4. Την επιβολή της παγκοσμιοποίησης για να εξυπηρετούνται οι αγορές με την επιβολή «πρόθυμων» ηγετών που θα λειτουργούν σαν τύραννοι.
5. Την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που, αν χαθεί στο βωμό των συμφερόντων, θα φέρει την ουσιαστική διάλυση της Ε.Ε.
6. Την σκόπιμη περιθωριοποίηση και εξόντωση όσων αντιστέκονται.
7. Την επιστροφή στις σταθερές αξίες της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, που θα μας κρατήσουν όρθιους στα δύσκολα και οι οποίες συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους.
8. Την αποδοχή της επιστημονικής προόδου, αλλά με κανόνες που θα προστατεύουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
9. Την εθνική υπερηφάνεια και την ανάγκη προστασίας της εθνικής μας ταυτότητας και μνήμης.
10. Την επικράτηση του Χριστιανικού πνεύματος και της αγάπης.

                                  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ                 


                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου