Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Όχι, δεν θα πανηγυρίσουμε ενός καθυστερημένου Πάσχα της ελλαδικής Εκκλησίας, είναι εμπαιγμός! ΗΧΗΤΙΚΌ

A.S.E.I.P.




…ώστε, ο ευσεβής λαός που στερήθηκε τη χαρά της Αναστάσεως, να νιώσει και φέτος ότι τελικώς δεν στερήθηκε τα νάματα της κορυφαίας Εορτής των Εορτών της Ορθοδοξίας μας… (Μήνυμα αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου)

Δεν τα παρατάνε αυτά στην Εκκλησία της Ελλάδας! Έχουν καταντήσει δημαγωγοί! Όσοι ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου συντελούν στο να μας δέσει ο διάβολος
χειροπόδαρα.
Είναι μια κίνηση εντυπωσιασμού και τίποτε άλλο, βέβαια, γιατί έτσι κι αλλιώς οι ακολουθία της απόδοσης του Πάσχα είναι πανηγυρική και δε μας εξηγεί εδώ, τί παραπάνω να γίνει δηλαδή; Να ανάψουμε λαμπάδες, να τσουγκρίσουμε αυγά, να πούμε το δεύτε λάβετε φως και να ψάλλουμε από τα μεγάφωνα το Χριστός Ανέστη;  Κάθε Κυριακή είναι Ανάσταση! Και εξάλλου τίποτε από αυτά δε μπορεί να διασκεδάσει την οδύνη στην οποία μας έχει βυθίσει η Εκκλησία της Ελλάδας εκτός από την έμπρακτη μετάνοιά της! Την αποκήρυξη των πλανών με αφορισμούς! Την απελευθέρωση από τα δαιμονικά δεσμά του φόβου της πανδημίας! Την απελευθέρωση από την χειραγώγηση του διαβόλου, δηλαδή των ειδικών που επιβάλλουν δαιμονικά μέτρα στους ναούς και οι ορθολογιστές Αρχιερείς τα αποδέχονται.
Εμείς ζούμε υπό το βάρος μιας σκλαβιάς στην οποία συνέπραξε η μοιχαλίδα Εκκλησία της Ελλάδος και αυτό δεν αλλάζει. Εμείς βιώνουμε με οδύνη την πνευματική κατρακύλα της Εκκλησίας που αποϊεροποιεί τους Ναούς, τα Μυστήρια, τη Θεία Κοινωνία. Αισθανόμαστε σαν τους ορθοδόξους χριστιανούς που ζούσαν σε καιρούς αιρέσεων και διωγμών για την πίστη και μιμούμενοι αυτούς δεν πλησιάζουμε τους ναούς που λειτουργούν αιρετίζοντες. Αυτή είναι η ορθόδοξη παράδοση και η πρακτική του λαού του Θεού, όπως θα αποδοθεί πολύ καθαρά και στο βιβλίο που θα εκδώσει ο Σύλλογός μας Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής και αφορά τους Αγίους της Αποτείχισης.
Ας αντισταθούμε, ας βροντοφωνάξουμε όχι στην κοροϊδία, όχι στην απάτη και στα τερτίπια του διαβόλου! Ας ομολογήσουμε Χριστό! Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι αιρετίζουσα, είναι μοιχαλίδα και δεν πρέπει να βαυκαλιζόμαστε με τα χαρούπια και τα ξεροκόμματα που μας πετάει. Καταντήσατε την πίστη μας κουρελού του διαβόλου. Μας υποβάλουν σε ένα πνευματικό μαρτύριο, με τις κλειστές εκκλησίες και τα μέτρα, που έχει πνευματικό αντίκτυπο που ακόμη δε μπορούμε να εκτιμήσουμε. Τράνωσαν τον διάβολο. Επιβάρυναν τις ψυχές μας. Όπως ο αγιασμός μέσα στον αγιασμένο ναό αύξανε έτι περισσότερο με τους πιστούς που κοινωνούσαν των αχράντων μυστηρίων, έτσι η ισχύς του κοσμοκράτορα αυξήθηκε με όλα τα εκκλησιομάχα, εικονομάχα και ψυχόλεθρα μέτρα που έλαβαν.
Δεν πρέπει ο ελληνικός ευσεβής λαός και κλήρος να συμπράττει άλλο μαζί τους, πρέπει να σας γυρίζει την πλάτη και να ζήσει ελεύθερα και ορθόδοξα την δίωξη που υφίσταται με αρωγό και θριαμβευτή τον Κύριο Ιησού Χριστό..
Η Θεία Κοινωνία σε εποχές «πανδημίας», Αρχιμ. Σάββα, Συζήτηση με τον κ. Ανδρέα Μπλανο, 20-5-2020




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου