Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣ ΜΕΡΚΕΛ...ΣΩΣΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ικεσίες Τσίπρα προς Μέρκελ: Σώσε μας γιατί δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε μισθούς και μετά θα έρθει η Χρυσή Αυγή!

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 
Ικεσίες Τσίπρα προς Μέρκελ: Σώσε μας γιατί δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε μισθούς και μετά θα έρθει η Χρυσή Αυγή!
Ανακοινώθηκε επίσης το όνομα του νέου Μνημονίου: Θα το λένε "Συμβόλαιο για την Ανάκαμψη και την Εξέλιξη"
Λίγες ώρες πριν την συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ στο Βερολίνο, οι Financial Times
παρουσιάζουν μία επιστολή του πρωθυπουργού προς την καγκελάριο. Φυσικά το σκοπούμενο της γερμανικής διαρροής στον αμερικανικό τύπο είναι η δημιουργία εντυπώσεων λίγο πριν την συνάντηση, ελπίζοντας αυτές οι εντυπώσεις να γίνουν τετελεσμένα και απαρχή των συζητήσεων στην συνάντηση.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την επιστολή που δημοσιεύει η αμερικανική εφημερίδα, ο Τσίπρας ουσιαστικά θέτει το θέμα της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας στην Μέρκελ, τονίζοντας ότι εντός ολίγων εβδομάδων η κυβέρνηση θα πρέπει να κληθεί να διαλέξει ανάμεσα στην αποπληρωμή μισθών και συντάξεων και την αποπληρωμή των δόσεων προς τους δανειστές. Φυσικά το περιεχόμενο της επιστολής απηχεί την τρομολαγνία Παναρίτη που έσπευσε να υιοθετήσει το Υπουργείο Οικονομικών, μόνο και μόνο για να διαψευστεί ηχηρά από την Παναρίτη αργότερα, ότι δήθεν οι δανειστές έθεσαν θέμα αποπληρωμής μισθών και συντάξεων.
Το αν όντως στάλθηκε η επιστολή αυτή από τον Τσίπρα προς την Μέρκελ δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, αν και το περιεχόμενο το επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Είναι βέβαιο, μάλιστα, ότι ακόμα και αν στάλθηκε θα έχουμε συντόμως διάψευση από την κυβέρνηση, η οποία έτσι και αλλιώς βασίζεται αποκλειστικώς και μόνο στην προπαγάνδα, διαψεύδοντας ακόμα και τις πρακτικές της, για τις οποίες υπάρχουν φωτογραφίες και ντοκουμέντα. Πάντως στην επιστολή φαίνεται μία πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από το παρακάλι του Τσίπρα στην Μέρκελ για να μην αποτύχει η κυβέρνησή του, γεγονός που θα οδηγήσει στον ερχομό της Χρυσής Αυγής.
Ο Τσίπρας, σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, αποδέχεται τις «υποχρεώσεις» της χώρας, ενώ με την υπογραφή του στην συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, αποδέχτηκε ότι δεν πρόκειται να προβεί σε μονομερείς ενέργειες και καταργήσεις μνημονιακών μέτρων ή των ίδιων των μνημονίων. Οπότε αποδέχεται και τους όρους του δευτέρου μνημονίου, οι οποίοι ρητώς αναφέρουν ότι η χώρα θέτει ως πρώτη προτεραιότητά της την αποπληρωμή των δόσεων προς τους διεθνείς τοκογλύφους.
Αν, λοιπόν, το περιεχόμενο της επιστολής είναι αυθεντικό, δεν έχουμε να κάνουμε με έναν εκβιασμό του Τσίπρα προς την Μέρκελ, όσον αφορά την αποπληρωμή των δόσεων, αφού αυτή διασφαλίζεται από τους όρους του δευτέρου μνημονίου. Πρόκειται ουσιαστικά για μία προειδοποίηση της κυβέρνησης προς την Μέρκελ σε πολιτικό επίπεδο, αφού η μη αποπληρωμή μισθών και συντάξεων για έναν ή δύο μήνες θα προκαλέσει την κατάρρευση της.
Στο πολιτικό πεδίο, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί σήμερα, αυτό θα σημάνει μία καθίζηση του Σύριζα, την οποία δεν πρόκειται να εισπράξει η Νέα Δημοκρατία.
Ο ελληνικός λαός αναπόφευκτα θα στραφεί στην μοναδική πραγματικά αντιμνημονιακή επιλογή που δεν είναι άλλη από την Χρυσή Αυγή.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου