Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Το ρατσιστικό πρόσωπο του Νετανιάχου

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 
Το ρατσιστικό πρόσωπο του Νετανιάχου
Ποιό είναι το συμπέρασμα το οποίο βγαίνει από τις εκλογές της 17ης  Μαρτίου στο Ισραήλ; Ο τίτλος του κεντρικού άρθρου της ισραηλινής Χααρέτζ, μια ημέρα μετά την διεξαγωγή των
εκλογών, συμπυκνώνει μέσα σε λίγες λέξεις τις πεποιθήσεις των ισραηλινών: «ο Νετανιάχου αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο και οι ψηφοφόροι το λάτρεψαν».
Ο υπότιτλος εξηγεί: «Ήταν η μεταστροφή του Νετανιάχου στο τελευταίο λεπτό προς τις αντί-αραβικές και αντί-εποικιστικές ρίζες που τον εκτίναξαν ξανά στην εξουσία». Ο ίδιος ο Νετανιάχου, μάλιστα, ανέβασε ένα βίντεο στην σελίδα στο facebook στο οποίο, όπως αποκαλύπτει το Βρετανικό independent, λέει τα εξής: «Η εξουσία της δεξιάς είναι σε κίνδυνο. Οι Άραβες μετακινούνται σαν αγέλες στα εκλογικά κέντρα. Οι αριστερές οργανώσεις τους φέρνουν με λεωφορεία»! Ούτε λίγο, ούτε πολύ, με την έκφραση «σαν αγέλες», ο Νετανιάχου παρουσιάζει τους Άραβες ως ζώα!
Την ημέρα των εκλογών, ο Νετανιάχου καταφέρθηκε εναντίον κάθε σκέψης για την δημιουργία παλαιστινιακού κράτους. Σε ερώτηση ισραηλινού δημοσιογράφου αν θα εμποδίσει την δημιουργία παλαιστινιακού κράτους σε περίπτωση που παραμείνει για τέταρτη θητεία στην πρωθυπουργία, ο Νετανιάχου απάντησε: «Πράγματι». Λίγο πριν, είχε επιχειρηματολογήσει κατά της δημιουργίας ενός παλαιστινιακού κράτους σήμερα, υποστηρίζοντας ότι θα έδινε χώρο στο εξτρεμιστικό Ισλάμ για να τον χρησιμοποιήσει κατά του ισραηλινού κράτους. Φυσικά, για τους διεθνείς τσαρλατάνους τύπου Μουιζνιέκ και τους εγχώριους "καταπέλτες" εναντίον του ρατσισμού (π.χ. Δημήτρης Ψαρράς) όλα αυτά τα παραπάνω όχι απλώς αποτελούν ψιλά γράμματα αλλά δεν καταγγέλλονται ούτε στο ελάχιστο.
Μπορεί να σχολιάζουν και να ωρύονται για τον "ρατσισμό" των Ελλήνων, προκαλώντας αισθήματα ανάμεσα στον γέλωτα και την αγανάκτηση για την τόσο επιλεκτική «ευαισθησία» τους, αλλά η παρατεταμένη σιωπή τους για την πραγματική ρατσιστική πολιτική του Νετανιάχου εναντίον των Παλαιστίνιων δείχνει το βάθος της υποκρισίας τους.
Γιώργος Μάστορας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου