Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ…ΜΑΥΡΑ

A.S.E.I.P.




Αν μπορούσε το νεοταξικό σύστημα, που ενώνει εν αγαθή σύμπνοια δεξιούς και αριστερούς της ετικέτας, θα έκλεινε αμέσως και οριστικά τις εκκλησίες και θα απέλυε τους παπάδες, οι οποίοι δυστυχώς ούτος ή άλως κατάντησαν, (όχι ευτυχώς όλοι), δημόσιοι υπάλληλοι της καθεστηκυίας τάξης.
Το φετινό Πάσχα θα μείνει στην ιστορία της ελληνικής Ορθοδοξίας, σαν το Πάσχα που η πολιτεία
κατάργησε βρίσκοντας την χρυσή ευκαιρία από μια πανδημία-φιάσκο, όπως ομολογούν γνωστοί επιστήμονες, τα θύματα της οποίας είναι λιγότερα από την εποχική γρίπη και έτσι ούτε Μεγάλη Εβδομάδα, ούτε ακόμα πιο πολύ οι πιστοί δεν θα έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά στα χρονικά να μεταλάβουν την Θεια Κοινωνία.

Μας λένε ότι θα συνέρθει η Ιερά Σύνοδος εν όψη της Μεγάλης Εβδομάδας για να αποφασίσει ποια στάση θα κρατήσει και την ίδια ώρα η κυβέρνηση την καταργεί ουσιαστικά, αφού βγάζει αποφάσεις χωρίς να την λάβει υπόψη της και παρατείνει ουσιαστικά μέχρι τέλος Απριλίου την αναστολή των θείων λειτουργιών. Συγκεκριμένα η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, συνυπέγραψε την εν λόγω ΚΥΑ και ανέβασε την είδηση για την υπογραφή της για το σχετικό νομοσχέδιο, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης της ιστοσελίδας της Κυβέρνησης,
Αλλά δεν τους έφτανε ούτε αυτό, άρχισαν να φωνάζουν κάποιοι γιατί τόλμησε, έστω αυτή η διοικούσα εκκλησία, να ζητήσει έκτακτο επίδομα όχι γα τους ιερείς, αλλά για το προσωπικό που απασχολείται στους ναούς, νεωκόροι, ψάλτες κλπ. Ούτε αυτό φαίνεται θα δοθεί καταδικάζοντας την ελληνική εκκλησία σε οικονομικό αφανισμό. Άλλωστε αυτό λαχταρούσαν εδώ και δεκαετίες, οι διάφοροι θεομάχοι, νεοταξικοί αιθεροβάμονες.
Ο μεγαλύτερος συνεκτικός κρίκος του Ελληνισμού ήταν πάντα η Ορθοδοξία και αυτό ενοχλεί περισσότερο από όλα το άθεο πολιτικό σύστημα της χώρας μας, γι αυτό τώρα που έχει ευνοϊκούς τους «ανέμους» την χτυπούν αλύπητα.
Φέτος το Πάσχα των Ελλήνων θα είναι μαντρωμένο στα τέσσερα ντουβάρια, οι ναοί θα είναι άδειοι και τα πασχαλινά αυγά θα είναι μαύρα και πένθιμα.
Αυτό θα είναι το Πάσχα της Νέας Τάξης και ευχή να είναι το πρώτο και το τελευταίο τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου