Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

A.S.E.I.P.


Μόνο σε εποχές στυγνών διωγμών τυραννικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων μπορούν να παρομοιαστούν τα τόσο αυστηρά μέτρα αστυνόμευσης στις ελληνικές εκκλησίες, λες και είναι…βρωμερές εστίες μολύνσεως και θανάτου.
Οι καμπάνες και τα μεγάφωνα που θα μετέδιδαν τις θείες λειτουργίες της κορυφαίας θρησκευτικής εορτής των Ελλήνων, το Πάσχα, κρίθηκαν…εστίες μολύνσεως και την ίδια ώρα σε άλλες Ορθόδοξες χώρες που πήραν από εμάς την Ορθοδοξία, οι εκκλησιές θα λειτουργήσουν αδιάλειπτα το Ιερό Πάσχα.
Το δε Άγιο Φως θεωρήθηκε απαγορευμένο είδος για τον κίνδυνο μετάδοσης θανατηφόρου επιδημίας.
Όπως αναφέρεται οι επιτελείς της ΕΛΑΣ και της Πολιτικής Προστασίας φοβούνται ότι κοντά σε ορισμένους από τους 12.000-13.000 ναούς της χώρας-ιδιαίτερα σε επαρχιακές περιοχές – όπου θα πραγματοποιηθούν λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρξουν συγκεντρώσεις πιστών με λαμπάδες ή ακόμη και κάποιοι που θα επιζητήσουν να υπάρχει μια μικρή περιφορά Επιταφίου κ.λπ.
Μάλιστα υπάρχουν φόβοι ότι αυτό ίσως γίνει σε κάποιες από τις 20 περιοχές της χώρας όπου δεν υπάρχει ακόμη κρούσμα κοροναϊού και ορισμένοι θα έχουν αποκτήσει «αίσθηση ασφαλείας». Επιπλέον φαίνεται να έχει υπάρξει ενημέρωση ότι σε 4 – 5 εκκλησίες της χώρας έχουν αναρτηθεί ανακοινώσεις για τον χρόνο που μπορεί να δώσουν παρόν οι πολίτες σε αυτές.
Αυτό φαίνεται να οδηγεί στη απόφαση να υπάρχει και παρουσία αστυνομικών κοντά στις μεγάλες τουλάχιστον εκκλησίες για να αποφευχθούν συγκεντρώσεις πολιτών.
Η ιστορία θα γράψει με μαύρα γράμματα αυτή την περίοδο της εκκλησιαστικής μας ιστορίας και τους Ιεράρχες ως…Ιούδες.
NIKOS XEILADAKIS


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου