Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Ρεσιτάλ πολυπολιτισμικής προπαγάνδας από το ΤΙΜΕ με φωτογραφίες «προσφυγόπουλων» που γεννήθηκαν στην Ελλάδα

π.Α.Σ.Ε.Ι.Π.

  22 Δεκεμβρίου 2016
Κινούμενο κι αυτό στις επιταγές της «πολιτικής ορθότητας», το περιοδικό ΤΙΜΕ στο επετειακό τεύχος The Year Ahead, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 26 Δεκεμβρίου, αφιερώνει το εξώφυλλό του στο λεγόμενο «προσφυγικό ζήτημα».
Στα τέσσερα (!) εναλλακτικά εξώφυλλα, με τα οποία θα κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο τεύχος,
φιγουράρουν αντίστοιχα από ένα διαφορετικό βρέφος «προσφύγων» που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.
Μάλιστα, στο εξώφυλλο αναφέρονται τα εξής: «Η κρίση στην Συρία έχει προκαλέσει την φυγή εκατομμυρίων ανθρώπων. Αυτή την χρονιά, ακολουθούμε τις ζωές τεσσάρων μωρών οι οικογένειες των οποίων κατάφεραν να ξεφύγουν».
Είναι εμφανής η προπαγάνδα που γίνεται από το ΤΙΜΕ, καθώς και η συγκεκριμένη στόχευσή του. Το εξώφυλλο πρέπει να συγκινεί με το περιεχόμενό του (πάντοτε η φωτογραφία μωρών οδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση) και ταυτόχρονα να δώσει το μήνυμα: Ό,τι, δηλαδή, αυτή θα είναι η εικόνα της Ελλάδας του μέλλοντος. Μια Χώρα στην οποία κυρίαρχη θέση θα έχουν τα «προσφυγόπουλα», για την παράνομη έλευση των οποίων κανείς δεν ρώτησε τον ειρωνικά αποκαλούμενο «κυρίαρχο λαό» αν την αποδέχεται.
Σκοπός, η σταδιακή αντικατάσταση του ομοιογενούς Λαού της Χώρας και η μετατροπή του σ΄έναν πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό ετερογενή πληθυσμό. Γι αυτό, άλλωστε, και αυτού του είδους η προπαγάνδα, με το τόσο ευαίσθητο περιεχόμενο του εξωφύλλου.
Τι περιμένατε δηλαδή; Να υπάρχουν στο εξώφυλλο «ξαναμμένοι» μαντράχαλοι, οι οποίοι έρχονται παράνομα στην Χώρα μας από κάθε γωνιά της υφηλίου και από χώρες που δεν βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, αλλά παρόλα αυτά παρουσιάζονται (και από τους ίδιους, αλλά και από τα ΜΜΕ) ψευδώς ως «πρόσφυγες»; Ότι, πολύ πιθανόν, ανάμεσά τους να βρίσκονται και τζιχαντιστές, οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη με σκοπό να ανατιναχτούν κάποια στιγμή, παίρνοντας μαζί τους στον άλλο κόσμο και όσο το δυνατόν περισσότερους «άπιστους»;
Το γεγονός, μάλιστα, ότι σε μια Χώρα που πάσχει από υπογεννητικότητα και από την οποία πάνω από 400.000 νέοι Έλληνες έφυγαν προς το εξωτερικό τα τελευταία χρόνια προς εύρεση εργασίας, εμφανίζεται ως εξώφυλλο από το ΤΙΜΕ μια σειρά μωρών «προσφύγων», οδηγεί σε σαφείς συνειρμούς γύρω από την επιχειρούμενη  ποιοτική και ποσοτική σύνθεση των αυριανών κατοίκων της Ελλάδας.
Τελειώνοντας με το τόσο συγκινητικό και δακρύβρεχτο αυτό εξώφυλλο, το οποίο σίγουρα θα ενθουσιάσει τους ακόλουθους του «αντιρατσισμού», της «αλληλεγγύης», των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» κλπ, ας σημειώσουμε κι αυτή την απόπειρα δημιουργίας συναισθημάτων συμπόνιας στην ευρύτερη συστηματική προσπάθεια δημιουργίας εκείνων των συνθηκών που επιθυμούν οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και του πολυπολιτισμού και οι οποίες ως σκοπό έχουν την μετατροπή της Ελλάδας σε ένα τοπίο (και όχι Τόπο) δίχως Έλληνες.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου