Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Ανοιχτή ευχαριστιακή επιστολή του π.Αλεξάνδρου προς τους αδελφούς χριστιανούς.

Ο π.Αλέξανδρος διακονή στον Κοιμητηριακό Ναό Παλαιού Κοιμητηρίου Βόλου. Απο αγάπη τιμή και σεβασμό προς τους αδελφούς χριστιανούς που Εκκλησιάζονται και τιμούν με την παρουσία τους τους Αγίους Ταξιάρχας, κοινοποίησε μία ευχαριστιακή επιστολή. Έδωσε και εις τον τοπικόν τύπον, στην εφημερίδα "Ταχυδρόμος" να δημοσιευτή, αλλά και εις τον Ναόν μετά την Θεία Λειτουργία, και το μνημόσυνο, από μία επιστολή σε όλους τους εκκλησιαζομένους.



Φωτογραφία του Αλέξανδρος Καραισκάκης.
Φωτογραφία του Αλέξανδρος Καραισκάκης.

π.Αλέξανδρος Σαγάνης
Διάκονος του Ιερού Ναού
Παμμεγίστων Ταξιαρχών
Παλαιού Κοιμητηρίου
Βόλου

Προς
Τους αγαπητούς μου εν Χριστώ αδελφούς,
του Παλαιού και Νέου Κοιμητηρίου.
Αγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί, Χαίρετε εν Κυρίω.
Αισίως εφθάσαμεν έως και την σημερινήν ημέρα του Σαββάτου 24-12-2016, που θα τελέσωμεν το Ιερόν Μνημόσυνον για τους Κεκοιμημένους αδελφούς μας, μετά από το Σαρανταλείτουργο,
καθημερινής προσευχής, νηστείας, και δεήσεις, προσφέροντας και της μερίδες, για το κάθε αδελφών μας που ήδη βρίσκονται στα ουράνια σκηνώματα, εν τη Αγία και Ιερά Προθέση, αλλά και για τους ζώντες, θα ήθελα, να ευχαριστήσωμεν τον Κύριο μας Ιησούν Χριστόν, και την Παναγία μας Μητέρα, που αξιωθήκαμε και φέτος να διέλθουμε την ωραίαν και κατανυκτικήν αυτήν περίοδον, την νηστείαν των Χριστουγέννων. Επράξαμεν το καθήκον μας, κατά την δύναμην που έχει ο καθένας από εμάς ως χριστιανοί ορθόδοξοι, ευαρεστώντας τον Κύριόν μας, και έτσι θα ήθελα να πορευόμαστε πάντοτε με Αγάπη, Πίστη, Ελπίδα, Κουράγιο, Αισιοδοξία, κοιτάζοντας πάντοτε την Αιωνιότητα, τον Παράδεισο.
Κάθ’ όλοι την διάρκεια του Σαρανταλείτουργου, είχα πάντοτε, κάθε ημέρα, όλα τα ευλογημένα υλικά για την θεία λειτουργία. Με δίνετε πάντοτε μεγάλη χαρά που μεριμνάτε, ώστε, να είναι τα πάντα εν τάξει, τόσο εν τω Ιερό, όσο και εις της άλλες ανάγκες και υποχρεώσεις του Ναού.
Το όμορφο και κατανυκτικότατο Εκκλησάκι μας που είναι αφιερωμένο στους Αγίους Ταξιάρχας, εις το οποίο προσευχόμαστε και δοξολογούμε την Αγία Τριάδα, τελώντας της Ιερές ακολουθίες, και το μυστήριο της θείας Ευχαριστίας, τυγχάνομε προνομιούχοι και ευλογημένοι, διότι, όσο θα ζούμε εις αυτόν τον κόσμο, θα έχουμε προστάτας τους Αρχαγγέλους μας, αλλά και όταν θα απέλθουμε από τον παρόντα και μάταιο κόσμο, θα τους έχουμε συνοδοί και συμπαραστάτε, και θα μας οδηγήσουν εκεί που όλοι ποθούμε, στους αδελφούς μας, στους οικείους μας, στην Ουράνια Βασιλεία.
Αδελφοί, μην φοβείστε και μην ανησυχείτε από τα κοσμικά και παροδικά συστήματα που κυβερνούν τον κόσμο. Δεν κυβερνούν αυτοί. Ο Δημιουργός και Κυβερνήτης του Σύμπαντος, τους δίδει την εξουσία, η οποία έχει αρχή και τέλος. Το είπε ξεκάθαρα ο Κύριος στον Πιλάτο. «Αυτήν την εξουσία που έχεις στην έδωσε ο Πατέρας μου……….»
«……Αυτοί δε απολούνται, συ δε διαμένεις, και πάντες ως ιμάτιον παλαιωθήσονται, και ωσεί περιβόλαιον ελίξεις αυτούς, και αλλαγήσονται, συ δε ο αυτός εί, και τα έτη σου ούκ εκλείψουσιν….δηλ. Αυτοί θα εξαφανιστούν, ενώ εσύ αιώνια παραμένεις. Τα πάντα θα παλαιώσουνε σαν ρούχο. Σαν μανδύα θα τους τυλίξεις, και θ’ αλλάξουν . Εσύ όμως παραμένεις πάντα ο ίδιος, τα χρόνια σου ποτέ δεν θα τελειώσουν…….Απόστολος από την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών των Χριστουγέννων, Ώρα πρώτη. (Εβραί. 1, 11 και 12) »
«……γνώτε έθνη και ηττάσθε, επακούσατε έως εσχάτου της γής, ισχυκότες υττάσθε, εάν γάρ πάλιν ισχύσητε, πάλιν ηττηθήσεσθε,….δηλ. Μάθετε λοιπόν σεις ω Ασσύριοι, όπως και όλα τα άλλα έθνη, ότι ο Θεός είναι μαζί μας. Ταπεινωθήτε και υποχωρήσατε. Ακούσατε αυτά έως εις τα πέρατα της γής, σεις που χάρις εις την δύναμιν σας έχετε υπερισχύσει, θα νικηθήτε, εάν δε και πάλιν υπερισχύσετε και πάλιν θα νικηθήτε…..»
«……και ήν αν βουλεύσησθε βουλήν, διασκεδάσει Κύριος, και λόγον όν αν είπητε, ού μη εμμείνη έν υμίν, ότι μέθ’ ημών ο Θεός…..δηλ. Και οποιανδήποτε σκέψιν και απόφασιν αν πάρετε εναντίον του λαού του Θεού, θα την ματαιώση και θα την διαλύση ο Κύριος. Και οποιονδήποτε απειλητικόν λόγον και αν εκστομίσετε, δεν θα μείνη και δεν θα πραγματοποιηθή, διότι ο Θεός είναι μαζί μας……» Προφητεία Ησαίου από την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών των Χριστουγέννων, Ώρα έκτη, Ησαι, 8, 9 και 10.»
Προέχει λοιπόν, η πίστη μας, η αγάπη μας και η εμπιστοσύνη μας, στον Σωτήρα και Θεόν μας, Κύριον Ι.Χριστόν.
Διότι, Αυτός κυβερνά, Αυτός αποφασίζει, και Αυτός γνωρίζει τα πάντα.
Αυτός έχει τον πρώτον και τον τελευταίον λόγον.
Σας εύχομαι από την καρδιά μου, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ και ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
Το Νέο Έτος 2017, να είναι ευλογημένο παρά Κυρίου, καρποφόρο, να έχετε πλούσια τα αγαθά, και τα υλικά και τα πνευματικά, υγείαν εν σώματι και ψυχή.
Μετά τιμής και σεβασμού
ο διάκονός σας
π.Αλέξανδρος Σαγάνης

Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου