Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΣΟΚ! Απαγορεύουν την λέξη Ιησούς

 
cccc

Ομάδα χριστιανών που εργάζεται στην διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, NASA, δεν μπορεί πλέον να
κάνει χρήση του ονόματος «Ιησούς», όσο απίστευτο και αν φαίνεται.
Οι δικηγόροι της υπηρεσίας, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ήταν αυτοί που τους ενημέρωσαν ότι απαγορεύεται να λένε το όνομα «Ιησούς»
 «Η NASA έχει μια μακρά ιστορία σεβασμού της θρησκευτικής έκφρασης» δήλωσε η μηχανικός της συγκεκριμένης ομάδας που δέχτηκε την απαγόρευση,  Sofia Smith, η οποία στην συνέχεια διερωτήθηκε «γιατί δεν θα μας επιτρέπουν να βάλουμε το όνομα του Ιησού στην ανακοίνωση για το σύλλογο μας;»  
Από την πλευρά της η NASA μπορεί να μην διέψευσε την ανακοίνωση, ωστόσο δήλωσε:
Σε δήλωση της η δεν διαψεύδει την ανακοίνωση, τονίζει ωστόσο ότι «δεν απαγορεύει τη χρήση των ειδικών θρησκευτικών ονομάτων στα ενημερωτικά δελτία των εργαζομένων ή σε άλλες εσωτερικές επικοινωνίες. Συνεπής με τον ομοσπονδιακό νόμο, η NASA προσπαθεί να εξισορροπήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων να ασκήσουν ελεύθερα τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους, τηρώντας την υποχρέωσή της να μην υπάρχει κυβερνητική υποστήριξη μιας θρησκείας.
Από το 2001, οι εργαζόμενοι της ομάδας αυτής συγκεντρώνονταν κατά τη διάρκεια της ώρας του μεσημεριανού τους για να προσευχηθούν, να τραγουδήσουν και να διαβάσουν τη Βίβλο. Δεν υπήρξαν προβλήματα λογοκρισίας μέχρι πέρυσι. Όμως τώρα, η νομική υπηρεσία της NASA εξήγησε ότι η συμπερίληψη του ονόματος «Ιησούς», κατά την ανακοίνωση του συλλόγου, μετέτρεψε την ανακοίνωση σε «σεχταριστική» ή «θρησκευτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου