Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ο Προσκοπισμός


                                            Ο ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ
                         Για τους, Λάιονς – Ρόταρυ – και Μασονία, θα επανέλθω με περισσότερα θέματα και λεπτομέρειες διότι έχουν τελικά αποθρασυνθεί. Έχουν φθάσει  στο σημείο να κάνουν παρέλαση στην Εθνικές εορτές.
Αυτό και αν είναι βλασφημία.
         Θα ήθελα λοιπόν στη συνέχεια να αναφερθούμε για τον Προσκοπισμό.
Το 1908 ιδρύθηκε στην Αγγλία από τον μασόνο Λόρδο Μπάντεν Πάουελ ο παγκόσμιος οργανισμός των προσκόπων. Στον οργανισμόν αυτόν έδωσε πλήρες μασονικό περιεχόμενο, το 1917, ο Γραμματεύς της Διεθνούς οργανώσεως Προσκόπων μασόνος και Εβραίος Marin. Αμέσως μετά δύο έτη, το 1910, μετεφυτεύθη στην Ελλάδα.
      Ό οργανισμός αυτός, που είναι σήμερα γνωστός σ’ όλους έχει σαν σκοπό του την εκπαίδευσιν της νεολαίας κατά ένα τρόπο διομολογιακό,  μ’ ένα πνεύμα κοσμοπολίτικο και με ιδανικό του την ανθρώπινη καλωσύνη και την παγκόσμια συναδέλφωσι.
     Από τον σκοπόν του φαίνεται σαφώς, ότι ο Προσκοπισμός ευνοεί τα σχέδια του Οικουμενισμού, διά της αποχριστιανοποιήσεως της νεολαίας. Έξ άλλου ο Προσκοπισμός έχει σχέσεις στενάς με την Μασονία που κρύβεται πίσω από τον τεκτονισμόν.
                                                        Ο Οικουμενισμός χωρίς Μάσκα (σελ.58)      
                                                                           Αρχιμ. Χαρ. Βασιλοπούλου
                                               
                                                       Προσκοπισμός και τεκτονισμός
     Ο αντιπρόσωπος της Γερμανίας  Daunn είπε μεταξύ άλλων:
          «Λόγω της συγγενείας των δύο θεσμών, Τεκτονισμού και Προσκοπισμού, αι Γερμανικαί Στοαί ήνοιξαν τας πύλας εις τους Προσκόπους. Θα ήτο ευτυχής, ετόνισε, εάν και εις την Ελλάδα ιδρύοντο Προσκοπικαί Στοαί». Σε Μασονοπροσοπική συγκέντρωσι της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος «ο ένδοξος αδελφός» Πήκ της Στοάς Βικτωρίας της Αυστραλίας και αρχηγός της Αυστραλιανής αντιπροσωπείας Προσκόπων, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκλησι που του έγινε,  ΄΄συγχαίρει τας προσπαθείας της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, δια τον αγώνα της κατά του αναλφαβητισμού και τονίζει την μεγάλην σχέσιν μεταξύ Τεκτονισμού και Προσκοπισμού΄΄»
                                                              Ο Οικουμενισμός χωρίς Μάσκα (σελ.60)
                                                                                              Αρχιμ. Χαρ. Βασιλοπούλου  
                                  Λύκος με ένδυμα προβάτου
     Πρώην πρόσκοπος έγραφε:
  «Αιμάτωνε η καρδιάμου επί τω ακούσματι του παρά των τεκτόνων εγκωμίου προς τον Προσκοπισμόν, ως υποδειγματικής οργανώσεως, ως φορέως και λειτουργού ουσιαστικώς  ΄΄της Χριστιανικής αγάπης ΄΄ επειδή εμνήσθην ότι κατά τα έτη 1942-1947 υπήρξα πρόσκοπος και ηγέτης «λυκιδέων». Όταν άκουσα να φέρουν τον Προσκοπισμόν ως υπόδειγμα συναδελφώσεως των λαών και εφαρμογής της «Χριστιανικής αγάπης», με πόνον ψυχής διεκήρυξα ότι ο Προσκοπισμός είναι λύκος με ένδυμα προβάτου΄΄».
                                            Σχέσεις προσκοπισμού και τεκτονισμού
     Είναι λυπηρό να βλέπεις Ελληνόπουλα στην τρυφερή ηλικία, το αύριο του Έθνους μας να είναι όργανα μιάς οργανώσεως (των Προσκόπων) που άμεσα συνδέεται με την Μασονία και να γίνωνται δυστηχώς το αύριο των σκοτεινών δυνάμεων. Ή σχέσις Μασονίας και προσκοπισμού αποδεικνύεται πέραν των άλλων και από το ίδιο το περιοδικό των τεκτόνων.
     Στο υπ΄αριθ. 55/1963 τεύχος του «Τεκτονικού Δελτίου» επισήμου οργάνου της  Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος της Μασονίας διαβάζουμε για την υποδοχή που έγινε στους Μασόνους Προσκόπους από την μεγάλη Στοά της Ελλάδος. Και βρίσκομε τα εξής αποκαλυπτικά. «Γνωσταί είναι η σχέσεις Τεκτονισμού και Προσκοπισμού, ιδρυτής του οποίου υπήρξε ο αδελφός BAINTEN PAOUEL» και πιο κάτω «Αδελφός (Μασόνος) πρόσκοπος, μέλους του γενικού Αρχηγείου Τζάμπορυ, μεταφέρει τον τριπλούν αδελφικόν ασπασμόν του αδελφού Αλεξάτου Γενικού Εφόρου του σώματος Ελλήνων προσκόπων και Γενικού Αρχηγού του 11οο Προσκοπικού  Τζάμπορυ, όστις λόγω απασχολήσεώς του εις τον Μαραθώνα δεν ηδυνήθη να παρευρεθή εις τας σημερινάς εργασίας της Στοάς».    

                                            ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ
  
                                     

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου