Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΕΝΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΟΠΛΟ


                        Αγαπητοί φίλοι της Ιστοσελίδας  xaireenkyrio,  έχω συντάξη την παρακάτω προσευχή, που γιά εμάς του Ορθοδόξους Χριστιανούς  είναι το μεγαλύτερο όπλο στη ζωή μας. Κάθε πρωί που θα πηγαίνετε στη δουλειά σας, πριν ακόμα βγείτε από το σπιτάκι σας θα λέτε αυτή την
δυνατή προσευχή. Άν έχετε τον Χριστόν μαζί σας,την Παναγία μας, τους Αγγέλους, και τους Αγίους μας, μη φοβίστε απολύτως τίποτα. Όλη η ημέρα θα είναι ΕΥΛΟΓΗΜΈΝΗ και χαρούμενη. Πρέπει να εμπιστευόμεθα τον Αρχηγό της πίστεώς μας ΚΥΡΙΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ, την ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ, τους ΑΓΓΕΛΟΥΣ, και τους ΑΓΙΟΥΣ ΜΑΣ. Η Χριστιανική Ορθόδοξη Πίστη μας, είναι ζωντανή. Μιλάμε με τον Θεόν μας, μιλάμε με όλους.
Ο Χριστός μας είχε Ελληνική καταγωγή. Το ίδιο και η Παναγία μας. Επίσης και η ένδεκα Απόστολοι εκτός από τον προδότη Ιούδα ο οποίος ήτο  Εβραϊκής καταγωγής, γι αυτό και πρόδωσε τον Κύριόν μας Ιησού Χριστό.  Δεν σας κάνει εντύπωση όταν έλεγε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, -- ο Θεός της Ελλάδος έβαλε την υπογραφή του και η Ελλάδα θα ελευθερωθεί;  
Γιά το θέμα αυτό θα γράψω σύντομα με αποδείξεις και ιστορικά στοιχεία.



                          ΠΡΟΣΕΥΧΗ  Ένα πανίσχυρο ΄΄όπλο΄΄ 
Κάθε πρωϊ όταν ξυπνάς θα λες την παρακάτω προσευχή, για να έχεις όλη την ημέρα την προστασία του Χριστούμα μας, της Παναγίας μας, των Αγγέλων και των Αγίων μας.
Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού…..Άγιος ο Θεός…..
Ψαλμός ΞΘ' (69)
Ο Θεός εις την βοήθειάν μου πρόσχες, Κύριε, εις το βοηθήσαι μοι σπεύσον. Αισχυνθήτωσαν και εντραπήτωσαν οι ζητούντες την ψυχήν μου. Αποστραφήτωσαν εις τα οπίσω, και καταισχυνθήτωσαν οι βουλόμενοί μοι κακά. Αποστραφήτωσαν παραυτίκα αισχυνόμενοι, οι λέγοντές μοι: Εύγε, εύγε.
Αγαλλιάσθωσαν και ευφρανθήτωσαν επί Σοί, πάντες οι ζητούντες σε, ο Θεός. Και λεγέτωσαν δια παντός. Μεγαλυνθήτω ο Κύριος, οι αγαπώντες το σωτήριόν Σου. Εγώ δε πτωχός ειμί και πένης, ο Θεός, βοήθησόν μοι. Βοηθός μου, και ρύστης μου ει Συ, κύριε, μη χρονίσης.

                          Το απολυτίκιο της Πεντηκοστής                          
Ευλογητός εί, Χριστέ ο Θεός ημών, ο πανσόφους τους αλιείς αναδείξας, καταπέμψας αυτοίς το Πνεύμα το άγιον, και δι’ αυτών την οικουμένην σαγηνεύσας· φιλάνθρωπε, δόξα σοι.

              Το απολυτίκιο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε· μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

              Το απολυτίκιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών
Τῶν οὐρανίωv στρατιῶν Ἀρχιστράτηγοι, δυσωποῦμεv ὑμᾶς ἡμεῖς οἱ ἀνάξιοι, ἵvα ταῖς ὑμῶv δεήσεσι, τειχίσητε ἡμᾶς, σκέπῃ τῶν πτερύγωv, τῆς ἀΰλου ὑμῶν δόξης, φρουροῦvτες ἡμᾶς προσπίπτοντας, ἐκτεvῶς καὶ βοῶντας· Ἐκ τῶν κινδύνων λυτρώσασθε ἡμᾶς, ὡς Ταξιάρχαι τῶν ἄνω Δυνάμεων.
                 Ένα απολυτίκιο ακόμα ενός αγίου που αγαπάτε και τιμάτε
Εξεγερθέντες του ύπνου προσπίπτομέν σοι, Αγαθέ, και των αγγέλων τον ύμνον βοώμεν σοι, Δυνατέ, Άγιος,Άγιος,.Άγιος εί ο Θεός , διά της Θεοτόκου ελέησον ημάς.
Δόξα…
Της κλίνης και του ύπνου εξεγείρας με, Κύριε, τον νουν μου φώτισον, και την καρδίαν και τα χείλη μου άνοιξον, εις το υμνείν σε, αγία Τριάς, ‘Αγιος ‘Αγιος, ’Αγιος εί ο Θεός. Διά της Θεοτόκου ελέησον ημάς.
Και νύν…
Αθρόον ο Κριτής επιλεύσεται, και εκάστου αι πράξεις γυμνωθήσονται, αλλά φόβω κράξωμεν εν τω μέσω της νυκτός, ‘Αγιος, ‘Αγιος, ‘Αγιος ει ο Θεός. Διά της Θεοτόκου ελέησον ημάς.
Κύριε ελέησον (12) .
 Το τροπάριον.
Της νυκτός διελθούσης ήγγικεν η ημέρα και το φως του κόσμου επέλαμψε, διά τούτο υμνεί σε τάγματα αγγέλων και δοξολογεί σε, Χριστέ ο Θεός.
                                             Ευχαριστήριος ευχή
Εκ του ύπνου εξανιστάμενος ευχαριστώ σοι, αγία Τριάς, ότι διά την πολλήν σου αγαθότητα και μακροθυμίαν, ουκ ωργίσθης εμοί τω ραθύμω και αμαρτωλώ, ουδέ συναπώλεσας με ταις ανομίαις μου, αλλ’ εφιλανθρωπεύσω συνήθως και προς απόγνωσιν κείμενον ήγειράς με εις το ορθρίσαι και δοξολογήσαι το κράτος σου. Και νυν φώτισον μου τα όμματα της Διανοίας, άνοιξον μου το στόμα, του μελετάν τα λόγια σου και συνιέναι τας εντολάς σου και, ποιείν το θέλημά σου, και ψάλλειν σοι εν εξομολογήσει καρδίας και ανυμνείν το πανάγιον όνομά σου, του Πατρός και του Υιού και του αγίου Πνεύματος, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

π.Αλέξανδρος























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου