Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ελευθέριος Συναδινός: Λαθρομετανάστευση, η ώρα της αλήθειας

Ελευθέριος Συναδινός: Λαθρομετανάστευση, η ώρα της αλήθειας

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015 
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 08 Σεπτεμβρίου 2015, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση επί του θέματος "Προσωρινά μέτρα στον τομέα της διεθνούς προστασίας για την Ιταλία και την Ελλάδα" και κατέδειξε το
στρουθοκαμηλισμό των τεχνοκρατών των Βρυξελλών, στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, ειδικότερα για την Ελλάδα και την Ιταλία, χώρες που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση από τις μεταναστευτικές ροές, την ίδια στιγμή που οι εταίροι μας σφυρίζουν αδιάκοπα.
Κάποιοι φαίνεται ότι αρχίζουν να συνειδητοποιούν το μέγεθος του προβλήματος, που πρώτοι οι Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν αναδείξει, εδώ και ένα χρόνο, όταν και τους κατηγορούσαν ως ακραίους και γραφικούς. Απομένει μόνο να υιοθετηθούν οι λύσεις που προτείνονται.
Ακολουθεί η ομιλία:
"Κύριε Πρόεδρε, Το σχέδιο Γιούνγκερ για τη μετανάστευση και του αρμόδιου επιτρόπου Αβραμόπουλου, είναι μια απόδειξη πως αντιλαμβάνονται οι λεγόμενοι τεχνοκράτες τα πραγματικά προβλήματα.
Για παράδειγμα, προτείνουν τη μετεγκατάσταση 40.000 ατόμων εντός 2 ετών, όταν τόσοι έχουν εισέλθει σε ένα ελληνικό νησί του ανατολικού Αιγαίου, μόνο το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου. Ζητάνε από τα κράτη - μέλη δεσμευτικές ποσοστώσεις. Την απάντηση την έλαβαν πρόσφατα από τους πρωθυπουργούς Ηνωμένου Βασίλειου και Ουγγαρίας. Ο Κάμερον δήλωσε ότι η Αγγλία θα υποδεχθεί πρόσφυγες αποκλειστικά προερχόμενους από τους υπάρχοντες καταυλισμούς στη Συρία. Ο Ορμπάν, έφτιαξε φράκτη στα σύνορα Ουγγαρίας - Σερβίας και δήλωσε ότι η χώρα του δε συζητά για ποσοστώσεις, αν πρώτα δε σφραγιστούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.
Τα Ελληνικά νησιά και η Ιταλία βουλιάζουν και κάποιοι δήθεν ανθρωπιστές, χύνουν δάκρυα για το μικρό Αϋλάν αλλά δεν αντιδρούν τόσο καιρό από τις σφαγές χιλιάδων Αϋλάν από το Ισλαμικό κράτος και τους υποκινημένους από τη Δύση, αντικαθεστωτικούς στη Συρία.
Τα χρήματα δεν απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο και δεν αγοράζουν την ειρήνη. Λύσεις απλές υπάρχουν. Κατάργηση του κανονισμού 604/2013 που αφορά στις πρώτες χώρες εισόδου. Συνολική επανεξέταση της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ. Δημιουργία χώρων υποδοχής στην Τουρκία, όπου θα εξετάζονται όλες οι αιτήσεις ασύλου. Προώθηση σε χώρες της ΕΕ, αποκλειστικά όσων πληρούν τα κριτήρια".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου