Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Μέρος ΙΘ' . Οι ξενομανία των Ελλήνων---οι ξένοι--Αυγουστίνος Καντιώτης---Μακρυγιάννης

                                               ΙΘ΄

     Όπως είχα προαναγγείλει, από σήμερα θα ασχοληθούμε με το θέμα των Ρόταρυ, Λάιονς, και Προσκοπισμού. Είναι αυτονόητο, πως όλοι αυτοί και άλλοι πολλοί είναι συγκενονούντα  δοχεία, όπου μυστικώς εργάζονται για την καταστροφή γενικότερα της Ελλάδος. Με τους Χιλιαστές δεν
τελειώσαμε, θα επανέλθουμε. Με τον Πάπα ακόμη δεν αρχίσαμε. Άρα έχουμε πλούσιο και αρκετό υλικό. Μέχρι τέλος του έτος 2015 θα ασχοληθούμε με αυτά τα θέματα. Μπορεί ίσως να διαθέσουμε περισσότερο χρόνο. Άλλά ας ξεκινήσουμε με το θέμα μας.
        Θα ήθελα κάτ’ αρχήν να θυμηθούμε τι έλεγε για όλα αυτά, ο μακαριστός Αυγουστίνος Καντιώτης.
     «Ό σατανάς επειδή είναι μία απαισίως, μαύρη, δυσειδής και αποτρόπαιος ύπαρξις, εμφανίζεται με διάφορα απατηλά σχήματα. Είναι ο ύπ’ αριθμ. 1 απατεών, ο πλανών κατά την Αποκάλυψιν την οικουμένην όλην (Άποκ. 12,9). Μπορεί ακόμα  να μετασχηματισθή και εις άγγελον φωτός ( Β΄ Κορ. 11,14) αρκεί να πετύχη τους καταχθονίους σκοπούς του…. Είς τους πρωτοπλάστους ενεφανίσθη ως όφις (Γεν.κεφ. 3ον ), ενώ μέχρι τότε ο όφις, ήταν ένα από τα ωραιότερα ζώα του παραδείσου….  
     Τον τελευταίον καιρών εις την πατρίδα μας παρουσιάζεται με νέα σχήματα…φορών το προσωπείον τις φιλανθρωπίας, ενδεδυμένος με σμόκιν, κηρύττων την αγάπην, ρητορεύων σε κοινές συνεστιάσεις περί φιλίας και αλληλεγγύης, και η πελατεία του αυξάνεται καθημερινώς»
     Ποία είναι τα νέα σχήματα; Το Ρόταρυ, οι Λάιονς και ο προσκοπισμός. Βέβαια εμφανίζεται και με πολλά άλλα σχήματα, όμως εμείς θα ασχοληθούμε με αυτά τα οποία είναι όργανα της Μασονίας και πρόγονοι του Οικουμενισμού και της πανθρησκείας. 
     Λέγει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ότι «πολλοί ψευδοπροφήται εξεληλύθασιν εις τον κόσμον»  (Α΄Ιω. δ΄1) . Και πάλι «Πολλοί πλάνοι εισήλθον εις τον κόσμον» (Β΄Ιω. α΄7) . Αλλά και ο Ευαγγελιστής Ματθαίος σημειώνει: «  Βλέπετε μη τις υμάς πλανήση» (Ματθ. 24,4) δηλαδή, προσέχετε μήπως τυχόν σας πλανήση κανείς.
     Αδελφοί ανά πάσαν στιγμήν κινδυνεύουμε να παγιδευτούμε. Κυρίως, χριστιανοί «ασθενείς τη πίστει», ακατάρτιστοι σε θέματα πίστεως διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρασυρθούν από της αυτές και να απολεσθούν. Ειδικά τα τελευταία 100 χρόνια όλες αυτές οι πλάνες εξαπλώθηκαν ραγδαία  σ’ όλον τον κόσμο καθώς και στην πατρίδα μας.
     Ένα άλλος σοβαρός λόγος που οδηγεί σε τέτοιου είδους πλάνες είναι η ξενομανία. Ξενομανία σημαίνει απόλυτη μίμησι ξένων τρόπων ζωής, υπερβολική εμμονή σε ξένα πρότυπα. Η λέξι μανία δηλοί πάθος πέρα από τη λογική. Αυτό το πάθος εκδηλώθηκε κυρίως κατά τα χρόνια της Βαυαροκρατίας και έκαμε μεγάλη ζημιά στην πατρίδα μας. Προσπάθησαν οι ξένοι (Ευρωπαίοι) να μας αλλοιώσουν την πίστι, την παράδοσι τα ήθη και έθιμά μας, τους θεσμούς, και να επιβάλλουν νέους τρόπους ζωής.    
     Άπό την ιστορία βλέπουμε ότι οι ξένοι ουδέποτε μας αγάπησαν ως λαό, μόνο τα συμφέροντά τους υπηρετούν. Θεωρούμε σκόπιμο επί τη ευκαιρία να αναφέρουμε μόνον από τα Άπομνημονεύματα του Μακρυγιάννη πως παρουσιάζει την συμπεριφορά των ξένων εις βάρος της πατρίδος μας: «Γνωρίζομεν τις ενέργειες τις μυστικές των ξένων όπου εργάζονται δια την θρησκείαν μας – θρησκείαν δεν αλλάζομεν εμείς ούτε την πουλούμεν» .  Και πιο κάτω: «Μας γεμίσατε φατρίες, μας καταντήσατε μπαλαρίνες σας. Τέτοια ηθική έχετε εσείς και προκοπή» .
     Και αλλού καταλήγει: «Τέτοια αρετή έχουν, τέτοια φώτα μας δίνουν, κακία και παραλυσία».  Μπορεί οι ξένοι να υπερτερούν στον τεχνικό πολιτισμό, αλλά στον πνευματικό πολιτισμό κατά τον άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς ζουν στο σκότος. Εμείς τους αγαπάμε ως πλάσματα του Θεού άλλ’ όχι όμως το σκότος τους.
  
             Ακόμη και αυτός ο πληθυντικός της μεγαλοπρεπείας (ευγένειας)  «σεις», «σας»  κλπ. είναι απόκτημα της ξενομανίας. Στην Αρχαία Έλλάδα, την μεσαιωνική (Βυζάντιο) και Τουρκοκρατούμενη ήταν άγνωστος αυτός ο πληθυντικός. Και στις προσευχές ενικό χρησιμοποιούμε  «Συ Κύριε» , «Συ Θεέ μου», κλπ., (διότι ούτε γραμματικώς ταιριάζει ούτε συντακτικώς). Πως είναι δυνατόν να μας μάθουν οι ξένοι πώς να χρησιμοποιούμε την Ελληνική γλώσσα, την γραμματική και το συντακτικό  (μία γλώσσα τόσο πλήρη και όμορφη που δεν υπάρχει στον κόσμο), όταν μάλιστα από μας πήραν τα φώτα;
     «Άλλ’ώ της ξενομανίας! Έλληνες, λέγει ο μακαριστός Αυγουστίνος Καντιώτης, πότε θα σωφρονισθούμεν και θα παύσωμεν να πιθηκίζωμεν και να αντιγράφωμεν παν ό,τι έξωθεν μας έρχεται;».
     Και ο Μακρυγιάννης: «Γλυκύτερον πράγμα δεν είναι άλλο από την πατρίδα και την θρησκεία». 
     Όλες αυτές οι ξενόφερτες οργανώσεις είναι εφευρέσεις και τεχνάσματα του σατανά. Όλες οι δραστηριότητες τους είναι εκτός Εκκλησίας ή καλύτερα να πούμε κατά της Εκκλησίας. Καμμία αναφορά στον Χριστόν μας και όμως οι παγιδευμένοι αυτοί αδελφοί μας, θέλουν να μπούν στα της διοικήσεως της Εκκλησίας, εκκλησιαστικοί επίτροποι ακόμη και ψάλτες. Θέλουν με αυτόν τον τρόπο, όπως έλεγε ο μακαριστός Γέροντας π. Μάρκος Μανώλης  «να κάνουν την Εκκλησία κόσμο, και όχι τον κόσμο Εκκλησία». Μη παγιδευτούμε. Είμαστε πλάσματα του Θεού, έργα των χειρών Του. Η αποστολή μας είναι αιώνια και ουράνια. Εμείς, όπως έλεγε ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, να αγαπήσουμε τον Χριστό και τότε όλα γίνονται παράδεισος.

                  Την ερχόμενη Πέμπτη θα κάνουμε αναφορά στο Ρόταρυ.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου