Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Πάνω από 360 εκατ. χριστιανοί διώκονται στον κόσμο: Αυτή είναι η χώρα που οι άνθρωποι τιμωρούνται αυστηρά αν έχουν Βίβλο

Ε.Ι.Π.
















«Ανακαλύφθηκαν πολλές μυστικές εκκλησίες, συνελήφθησαν χριστιανοί, στάλθηκαν σε στρατόπεδα πολιτικών φυλακών ή εκτελέστηκαν»

Περισσότεροι από 360 εκατομμύρια χριστιανοί «διώχθηκαν σοβαρά και υπέστησαν διακρίσεις» λόγω της πίστης τους το 2022 παγκοσμίως και η Βόρεια Κορέα είναι η χώρα όπου οι Χριστιανοί διώκονται

περισσότερο, σύμφωνα με έκθεση της ΜΚΟ «Open Doors» που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Η Προτεσταντική ΜΚΟ δημοσιεύει ετησίως ένα παγκόσμιο ευρετήριο για τις διώξεις των χριστιανών, απαριθμώντας όλες τις επιθετικές πράξεις, από τη «διακριτική καθημερινή καταπίεση» έως την «πιο ακραία βία». 

Από την 1η Οκτωβρίου 2021 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, περισσότεροι από 360 εκατομμύρια Καθολικοί, Ορθόδοξοι, Προτεστάντες, Βαπτιστές, Ευαγγελικοί, Πεντηκοστιανοί κ.λπ., από 76 χώρες «διώχθηκαν σοβαρά στον κόσμο, δηλαδή ένας στους επτά χριστιανούς», είπε. την Τρίτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Patrick Victor, διευθυντής του υποκαταστήματος Open Doors στη Γαλλία.

Τα τελευταία τριάντα χρόνια, "η δίωξη έχει επεκταθεί" και αυτή τη στιγμή "σε 76 χώρες υπάρχει ισχυρή δίωξη (των Χριστιανών) σε σύγκριση με τις 40 χώρες" που αναφέρθηκε στον πρώτο δείκτη της ΜΚΟ το 1993, τόνισε ο Guillaume, εκπρόσωπος της ΜΚΟ.  

Επιπλέον, «οι διώξεις εντείνονται στις ενδιαφερόμενες χώρες», πρόσθεσε. Το 2022, 5.621 Χριστιανοί σκοτώθηκαν, σε σύγκριση με 5.898 το προηγούμενο έτος. Η ΜΚΟ αναφέρει επίσης ότι «4.542 χριστιανοί κρατήθηκαν» (εκ των οποίων 1.750 στην Ινδία), έναντι 4.277 το προηγούμενο έτος και «5.259 χριστιανοί απήχθησαν» (εκ των οποίων 4.726 στη Νιγηρία), έναντι 3.829 το προηγούμενο έτος.

Ο συνολικός αριθμός των εκκλησιών που έκλεισαν, δέχθηκαν επίθεση ή καταστράφηκαν ήταν 2.110, από 5.110 το 2021. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα είδη διώξεων που εφαρμόζονται, η Βόρεια Κορέα κατέλαβε την πρώτη θέση σε αυτήν την ετήσια κατάταξη, αντί για το Αφγανιστάν. Ακολουθούν η Σομαλία, η Υεμένη, η Ερυθραία, η Λιβύη, η Νιγηρία, το Πακιστάν, το Ιράν, το Αφγανιστάν και το Σουδάν.

Στη Βόρεια Κορέα, ένας νόμος που ψηφίστηκε το 2020 δηλώνει ότι «το να είσαι Χριστιανός ή να έχεις μια Βίβλο είναι σοβαρό έγκλημα, τιμωρείται αυστηρά», σύμφωνα με το Open Doors.

«Ανακαλύφθηκαν πολλές μυστικές εκκλησίες, συνελήφθησαν χριστιανοί, στάλθηκαν σε στρατόπεδα πολιτικών φυλακών ή εκτελέστηκαν», σύμφωνα με τον Πάτρικ Βίκτορ. Τα τελευταία τριάντα χρόνια έχουν παρατηρηθεί τρεις τάσεις. «Η αφρικανική ήπειρος χαρακτηρίζεται από αύξηση του ισλαμικού εξτρεμισμού», όπου σημειώνονται σοβαρές διώξεις σε 26 χώρες, έναντι επτά το 1993.

Επιπλέον, «οι χριστιανοί πέφτουν συχνά θύματα θρησκευτικού ή ιδεολογικού εθνικισμού», προσθέτει η ΜΚΟ, αναφέροντας την Κίνα και την Ινδία, με «έκρηξη βίας» εναντίον χριστιανών και μουσουλμάνων. Στο τέλος, η οργάνωση θρηνεί για την «έξοδο των Χριστιανών» από τη Μέση Ανατολή: «οι ενέργειες του Ισλαμικού Κράτους ενθάρρυναν τους χριστιανούς να φύγουν από το Ιράκ και τη Συρία».

 Πενταπόσταγμα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου