Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Bloomberg για τις ελλείψεις τροφίμων λόγω Ουκρανίας: Γερμανία χωρίς μπύρα, ΗΠΑ χωρίς ποπ κορν, μπέργκερ χωρίς μαρούλι

Ε.Ι.Π.










Ορισμένα προϊόντα βρίσκονται σε έλλειψη στις δυτικές χώρες αυτό το καλοκαίρι, ιδίως η μπύρα, το ποπ κορν, τα κρεμμύδια και το σαλάμι

Αυτό αναφέρθηκε από το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο , η κατάσταση αυτή οφείλεται σε αστοχίες της αλυσίδας εφοδιασμού.

 "Τους τελευταίους μήνες, πολλά περιστασιακά προϊόντα έχουν γίνει ασυνήθιστα ακριβά ή δύσκολα

προσιτά. Αυτό περιλαμβάνει μαρούλια στην Αυστραλία, κρεμμύδια και σαλάμι στην Ιαπωνία, ακόμη και εμφιαλωμένη μπύρα στη Γερμανία, για παράδειγμα, αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις για να ταΐσουν τους πελάτες. Το πρόβλημα δεν είναι συνήθως η έλλειψη προϊόντων, αλλά περισσότερο το εκτεταμένο σύστημα της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού. Πρόκειται για έναν ανεμοστρόβιλο παραγόντων, από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τις πανδημίες έως τις γεωπολιτικές εντάσεις και την ανάκαμψη της ζήτησης", αναφέρει σε έκθεσή του το Bloomberg.

Το πρακτορείο γράφει για έλλειψη γυάλινων φιαλών στη Γερμανία, μεταξύ άλλων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία που προμηθεύει γυαλί στη Γερμανία.

"Οι ελλείψεις ποπ κορν στις ΗΠΑ έχουν επίσης γίνει πηγή ανησυχίας για τους θεατές του κινηματογράφου. Οι αγρότες μπορεί να στραφούν από το καλαμπόκι σε πιο κερδοφόρες καλλιέργειες", αναφέρει το άρθρο.

Το Bloomberg εξηγεί ότι στην Αυστραλία, μια αλυσίδα fast-food αντικατέστησε το μαρούλι στα μπιφτέκια της με λαχανίδα, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο η McDonald's αναγκάστηκε να περιορίσει τη χρήση ντομάτας λόγω του υψηλού κόστους θέρμανσης των θερμοκηπίων.

pentapopstagma

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου