Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Η Θεία Ευχαριστία……….

Ε.Ι.Π.








Θεσσαλός Επίσκοπος τέλεσε θεία Λειτουργία την Κυριακή 17-1-2021 σε πανηγυρίζοντα Ναό  του Αγίου Αντωνίου. Στο τέλος βγήκε να κοινωνήσει τους πιστούς σε……  Ο  εκκλησίασμα! Είπε **μετά φόβου Θεού πίστεως και αγάπης προσέλθετε**  και δεν κοινώνησε κανείς αφού δεν υπήρχε ούτε ένας πιστός μέσα στο ναό. Αμέσως

είπε και το **Ορθοί.  Μεταλαβόντες των θείων, αγίων, αχράντων, αθανάτων, επουρανίων και ζωοποιών, φρικτών του Χριστού Μυστηρίων, αξίως ευχαριστήσωμεν τω Κυρίω ** 

Ο   ίδιος Επίσκοπος την επόμενη ημέρα 18-1-2021 τέλεσε επίσης θεία Λειτουργία σε πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Αθανασίου. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και εκεί.

Είπε το **μετά φόβου…….* κανείς δεν κοινώνησε, και αμέσως το **Ορθοί. Μεταλαβόντες…….**  Λειτούργησε σε δύο πανηγυρίζοντες Ναούς όπου θα έσφυζε (σε άλλες εποχές!) από 100δες πιστούς , ενώ την Κυριακή και την Δευτέρα δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ πιστός!!!

Όμως πριν το δι΄ευχών, άρχισε το κήρυγμα, να λέει, να λέει, να λέει, ……….καί όλα αυτά μπροστά στη Kamera αφού η λειτουργία φιντεογραφήθηκε από τηλεοπτικό Σταθμό. Σε ποίον άραγε να τα έλεγε όλα αυτά. Στα στασίδια; Στις καρέκλες; Στις πόρτες; Μάλλον θα τα έλεγε στους …… αγίους  καί τοιχογραφίες !!!  Και όσοι ενδεχομένως θα παρακολουθούσαν από το σπίτι πίνοντας καφέ και τρώγοντας γλυκό ως πρωινό,  κανείς δεν θα κατάλαβε τίποτα!

Εδώ υπάρχουν πολλά ερωτήματα.

Ή δεν γνωρίζει ο Επίσκοπος Θεολογία, ή δεν τον ενδιαφέρει απολύτως τίποτα, ή δεν πιστεύει στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και όλα αυτά γίνονται είς τύπον θεατρικής παραστάσεως, ή τον  ενδιαφέρει μόνο να προβάλλεται  στα τηλεοπτικά κανάλια για την δική του και μόνο προβολή!!!  

Όταν στο **μετά φόβου….** δεν κοινωνήσει κανένας πιστός, τότε δεν πρέπει να πεί το **Ορθοί. Μεταλαβόντες……**  διότι ψεύδεται και εμπαίζει  το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Είναι προσβολή! Στη περίπτωση αυτή θα πρέπει έστω ένας να κοινωνήσει. Αλλιώς οι τρείς ώρες που προηγήθηκαν για την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας, Όρθρος, Προσκομιδή, και Λειτουργία, πήγαν στον …..αέρα!  Το τραπέζι του Χριστού ετοιμάζετε για να το προσφέρουμε, και όχι για να το ……καμαρώνουμε!  Οι Πατέρες της Εκκλησίας  και οι Ιερές Σύνοδοι αποφάσισαν, μίλησαν και είπαν τη σημαίνει Σώμα και Αίμα Χριστού, και, ποίος είναι ο λόγος όπου ο πιστός πρέπει να λαμβάνει το Μυστήριου των Μυστηρίων την Κυριακή κατά την Θεία Λειτουργία. Η Λειτουργία δεν γίνεται για την ………Λειτουργία, ούτε για εφέ, αλλά για να Κοινωνήσουν οι πιστοί!  Και εφόσον δεν θα μεταλάβει κανείς, τότε προς τη η Λειτουργία; Λοιπόν;  Ο Επίσκοπος αυτό  δεν το ξέρει; Οι Επίσκοποι αυτά  δεν τα ξέρουν;  Αυτά είναι πολύ σοβαρά θέματα! Αυτές οι καινοτομίες και τα θέατρα δεν θα έχουν καλό τέλος!  Επαναλαμβάνω. Η Θεία Λειτουργία γίνεται για να ετοιμαστεί η Θεία Κοινωνία και να προσφερθεί στους εκκλησιαζομένους, και όχι για άλλο σκοπό! Στην Εκκλησία δεν παίζουμε θέατρο………………….

Το κακό στην Πατρίδα μας δεν θα φύγει με το θέατρο και της προβολές στα τυφλοκούτια, (σατανοτηλεόραση) αλλά, να κάνουν ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ με της θαυματουργικές Εικόνες της Εκκλησίας μας, με δεήσεις και προσευχές,  με μετάνοια και πίστη, τότε θα σταματήσει το κακό, τότε θα φύγει το ΄΄χτικιό΄΄ ……….

Όλα τα άλλα είναι ΄΄ άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…….. Το ερώτημα όμως παραμένει το ίδιο από πέρσι του Πάσχα, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ;;;;  Τη συμβαίνει; Δεν θέλουν; Τους εμποδίζει κάποιος; φοβούνται κάτι;  ΓΙΑΤΙ!!! Ενώ όλοι ξέρουμε ότι όλες οι πανδημίες στο παρελθών  έχουν εξαφανιστεί με της Λιτανείες. Οι Επίσκοποι σήμερα γιατί αυτό δεν το θέλουν; Γιατί δεν το επιδιώκουν; Υπάρχει ένα ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑΤΙ!  Από το ένα μέρος κόπτονται τάχα για την υγεία μας, να έχουμε φίμωτρο και αποστάσεις μέσα στην Εκκλησία, και από το άλλο να μην κάνουν αυτό που πρέπει!  

Λοιπόν, όλοι οι Επίσκοποι να πάνε για δύο μήνες στα μοναστήρια, για Νηστεία, Αγρυπνία, Προσευχή, να κλάψουν  πολύ  στην Εικόνα του Χριστού και της Παναγίας, να μετανοήσουν,  μήπως μας λυπηθούνε  και σταματήσουν της δοκιμασίες, και μετά να κατέβουν στης Μητροπόλεις για ΛΙΤΑΝΕΙΑ  αλλιώς θα έλθουν και άλλα μεγαλύτερα δεινά!!! 

Να αφήσουν το θέατρο *** τα πύρινα κυρήγματα !!!***   και τα κλαψουρίσματα, και ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ  ΠΡΕΠΕΙ!!!

((Ο πιστός λαός ξέρει πολύ καλά τη συμβαίνει!))


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου