Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Ο Άγιος Νικόλαος και το πανηγύρι.........

Ε.Ι.Π.


 



















Αν είναι αυτός ο Άγιος Νικόλαος όπως λέγει το παρακάτω δοξαστικό των αίνων τότε γιατί δεν ηδυνήθημεν να προσεγγίσομεν την Θαυματουργική του εικόνα να την προσκυνήσωμεν; Γιατί οι ίδιοι επίσκοποι μας απαγόρευσαν να πλησιάσουμε και μας συμβούλευσαν  να έχουμε αποστάσεις και φίμωτρο; Γιατί δεν έπεισαν έως σήμερα, από τον Μάρτιο μήνα, 9 μήνες, τους διώκτας ότι οι εικόνες

θεραπεύουν και όχι αρρωσταίνουν; 

Τελικά οι επίσκοποι κατήντησαν ζητιάνοι γιά το αυτονόητο!  Δεν κατάφεραν λοιπόν να πείσουν εδώ και 9 μήνες τους Νέρωνες και Διοκλητιανούς, ότι η Εκκλησία θεραπεύει καί όχι αρρωσταίνει. Ότι η  Εκκλησία είναι ψυχοσωματικό θεραπευτήριο και όχι χώρος μολύνσεως και μεταδόσεως ασθενειών. Ότι είναι ο οίκος του Θεού. Τελικά έγιναν ζήτουλες, ταπεινώθηκαν καί κρύφτηκαν φοβισμένοι από τους κοσμοκράτορες ..........Τη είναι αυτό που παρακαλάνε τώρα γιά τα Χριστούγεννα; Να ανοίξουν τάχα οι Εκκλησίες; Έτσι ανοίγουν οι Εκκλησίες;  Με το σας παρακαλούμε, σας παρακαλούμε!!!  Τη παρακαλάνε μωρέ; Να επιτρέψουν να λειτουργήσει ο οίκος του Παντοδυνάμου Θεού; Τη φοβούνται;  Οι Εκκλησίες θα ανοίξουν μόνο όταν οι δεσποτάδες θα ξεσηκώσουν τον Ορθόδοξο λαό. Τότε θα λειτουργήσουν κανονικά . Όλα τ'άλλα είναι παραμύθια! Είναι θέατρο! Είναι υποκρισία! *άλλα λόγια να αγαπιόμαστε* Δεν ξέρουν ότι μέχρι το 2021 τον Σεπτέμβριο θα είναι όλα απαγορευτικά; Είναι η δεύτερη φορά που σιωπούν και κρύβονται. << το δείς εξαμαρτείν ούκ ανδρός σοφού>> Αν δεν ξεσηκώσουν τώρα τον Ελληνορθόδοξο λαό  να φύγουν μακριά , δεν τους χρειαζόμαστε. Ο επίσκοπος πρέπει να είναι **είς τύπον και τόπον Χριστού** Αυτοί όμως δεν είναι. Είναι ανάξιοι. Εκτός από μετρημένοι στα 5 δάχτυλα, οι άλλοι να φύγουν.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 Δόξα Πατρί… Ἦχος πλ. α’

Σαλπίσωμεν ἐν σάλπιγγι ᾀσμάτων, σκιρτήσωμεν ἑόρτια, καὶ χορεύσωμεν ἀγαλλόμενοι, τῇ ἐτησίῳ πανηγύρει τοῦ θεοφόρου Πατρός, βασιλεῖς καὶ ἄρχοντες συντρεχέτωσαν, καὶ τὸν δι’ ὀνείρου φρικτῆς ἐπιστασίας, βασιλέα πείθοντα, ἀναιτίους κρατουμένους τρεῖς, ἀπολῦσαι στρατηλάτας, ἀνυμνείτωσαν. Ποιμένες καὶ Διδάσκαλοι, τόν τοῦ καλοῦ Ποιμένος, ὁμόζηλον Ποιμένα, συνελθόντες εὐφημήσωμεν. Οἱ ἐν νόσοις τὸν ἰατρόν, οἱ ἐν κινδύνοις τὸν ῥύστην, οἱ ἁμαρτωλοὶ τὸν προστάτην, οἱ πένητες τὸν θησαυρόν, οἱ ἐν θλίψεσι τὴν παραμυθίαν, τὸν συνοδίτην οἱ ὁδοιπόροι, οἱ ἐν θαλάσσῃ τὸν κυβερνήτην΄ οἱ πάντες τὸν πανταχοῦ θερμῶς προφθάνοντα, μέγιστον Ἱεράρχην, ἐγκωμιάζοντες οὕτως εἴπωμεν΄ Πανάγιε Νικόλαε, πρόφθασον, ἐξελοῦ ἡμᾶς τῆς ἐνεστώσης ἀνάγκης, καὶ σῶσον τὴν ποίμνην σου ταῖς ἱκεσίαις σου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου