Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Η Μέρκελ βάφει τα χέρια της με το αίμα του λαού της Υεμένης

π.Α.Σ.Ε.Ι.Π.

Η Μέρκελ βάφει τα χέρια της με το αίμα του λαού της Υεμένης

Ο παράνομος πόλεμος που διεξάγει η βασιλική δικτατορία της Σαουδικής Αραβίας με γερμανικής προέλευσης όπλα εδώ και δύο χρόνια και τέσσερις μήνες καταστρέφει την Υεμένη ολοένα και περισσότερο. Η Σαουδική Αραβία και η κύρια σύμμαχος της σε αυτό τον πόλεμο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στοχεύουν με τα γερμανικά όπλα κυρίως τις υποδομές και τους αμάχους της χώρας (σχολεία, νοσοκομεία, χωριά, ορφανοτροφεία, βιοτεχνίες τροφίμων, γέφυρες, λιμάνια, δρόμους,
σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, υδραγωγεία) και όχι στρατιωτικούς στόχους, τους οποίους είναι δύσκολο να εντοπίσουν αφού οι Υεμενίτες που αντιστέκονται στην εισβολή του Ριάντ είναι αυθεντίες του ανταρτοπόλεμου. Ο σκοπός των play-boys της βασιλικής οικογενείας των Σάουντ προφανής: Να καταρρεύσει η οικονομία της Υεμένης και να εξολοθρευτεί ο λαός της.
Πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ αναφέρει ότι ο αριθμός των αμάχων νεκρών του πολέμου υπερβαίνει τις 10.000, ενώ οι υποδομές της χώρας σε λίγο διάστημα δεν θα υφίστανται.
Λόγω αποκλεισμού των λιμανιών της Υεμένης από ελαφρά σκάφη του πολεμικού ναυτικού της Σαουδικής Αραβίας, σκάφη που προμήθευσε πρόσφατα το Βερολίνο με το αζημίωτο βέβαια, 17 εκατομμύρια από τα 27,5 του Υεμενικού λαού υποφέρουν από την έλλειψη τροφής, ενώ το νερό έχει γίνει δυσεύρετο αγαθό. Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ 6,8 εκατ. πολιτών της Υεμένης υποφέρουν από ακραία πείνα και εκατομμύρια έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες πάσχουν από οξύ υποσιτισμό. Η κατάσταση επιδεινώνεται από ανεξέλεγκτη επιδημία χολέρας που κλιμακώνεται δραματικά από την καταστροφή νοσοκομείων και άλλων υποδομών. Οι ειδικοί του ΟΗΕ επισημαίνουν ότι πρόκειται για την χειρότερη σε όλο τον κόσμο επιδημία αυτού του τύπου, με θύματα έως τώρα 360.000 Υεμενίτες.
Το φιλεύσπλαχνο προς κάθε είδους «πρόσφυγες» Βερολίνο παρά αυτή την ανθρωπιστική κρίση συνεχίζει να προμηθεύει με όπλα το Ριάντ και αναβαθμίζει τις δυνατότητες της δικτατορίας των Σάουντ να σκοτώνουν αμάχους στην Υεμένη. Αναρωτιόμαστε τι θα συνέβαινε αν κάποιος μη αρεστός ηγέτης στο Βερολίνο ή την Δύση συμπεριφερόταν όπως οι σαουδάραβες play-boys. Την απάντηση την γνωρίζουμε: Θα είχαν την τύχη του Σαντάμ και του Καντάφι. Η κυβέρνηση της Μέρκελ προμηθεύει μεταξύ άλλων την Σαουδική Αραβία με ελαφρά πολεμικά σκάφη της γερμανικής εταιρίας Lürssen, μια συμφωνία ύψους 1,5 δισ. ευρώ η οποία περιλαμβάνει την πώληση στο Ριάντ 100 πολεμικών πλοιαρίων με τα οποία οι Σαουδάραβες αποκλείουν τα λιμάνια της Υεμένης και την πρόσβαση του λαού σε τρόφιμα και φάρμακα.
Όμως τα όπλα που προμηθεύει η Μέρκελ στην Σαουδική Αραβία δεν ευνοούν μόνο την επέμβαση και τον ναυτικό αποκλεισμό της Υεμένης, αλλά και την ενδυνάμωση της Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου (Al Qaida of Arabic Peninsula). Οι ειδικοί περί την ισλαμική τρομοκρατία επισημαίνουν ότι ο πόλεμος της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη ενισχύει τους τζιχαντιστές στην περιοχή, καθώς η τοπική Αλ Κάιντα είναι σύμμαχος του Ριάντ κατά των Χούτι (ή Χούθι) που αντιστέκονται με μεγάλη επιτυχία στην παράνομη εισβολή. Αν και προς το παρόν η Al Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου επικεντρώνεται με τα γερμανικά όπλα που έχει προμηθευτεί από το Ριάντ στον πόλεμο της Υεμένης, δεν αποκλείεται στο μέλλον να χρησιμοποιήσει αυτά τα όπλα σε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον και δυτικών στόχων. Υπενθυμίζουμε ότι μεταξύ του οπλισμού που έχει προμηθευτεί το Ριάντ από το Βερολίνο συμπεριλαμβάνονται high-tech εκρηκτικά και άλλα υπερσύγχρονα πυρομαχικά.
Η Σαουδική Αραβία λοιπόν στο πόλεμο της Υεμένης έχει ως σύμμαχο την «προστάτιδα των προσφύγων» Μέρκελ και την Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου. Μέρκελ, Ριάντ και Αλ Κάιντα συναποτελούν ένα τρομοκρατικό τρίγωνο, με τους τρομοκράτες τζιχαντιστές να πολεμούν με γερμανικής προέλευσης όπλα και πυρομαχικά τα οποία στο μέλλον μπορεί να τα στρέψουν εναντίον πολιτών της Ευρώπης.
Γ. Λιναρδής




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου