Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Ποια ήταν η αμαρτία τών Σοδόμων και των Γομόρρων, καί ποία είναι σήμερα

 Ε.Ι.Π.










Η βιβλική αφήγηση τών Σοδόμων και των Γομόρρων καταγράφεται στο βιβλίο τής Γενέσεως, στα κεφάλαια 18-19. Το 18ο κεφάλαιο τής Γενέσεως αφηγείται πως ο Κύριος και δύο άγγελοι συνάντησαν τον Αβραάμ για να συνομιλήσουν.

Ο Κύριος έκανε γνωστό στον Αβραάμ ότι «η κραυγή τών Σοδόμων και των Γομόρρων πλήθυνε και η αμαρτία τους είναι υπερβολικά βαριά» (Γένεση 18:20). Τα εδάφια 22-33 αφηγούνται το πώς ο Αβραάμ ικέτευε τον Θεό να κάνει έλεος στα Σόδομα και στα Γόμορρα χάριν τού ανιψιού του Λωτ και της οικογένειάς του που ζούσε στα Σόδομα.

Το 19ο κεφάλαιο της Γενέσεως αναφέρεται σε δύο αγγέλους μεταμφιεσμένους σε ανθρώπους, που επισκέφτηκαν τα Σόδομα και τα Γόμορρα.

Ο Λωτ συνάντησε τους αγγέλους στην πλατεία και τους πίεσε να μείνουν στο σπίτι του.

 Οι άγγελοι δέχθηκαν.

Η Γραφή μάς πληροφορεί στο σημείο αυτό πως «Πριν όμως κοιμηθούν, οι άντρες των Σοδόμων περικύκλωσαν από παντού το σπίτι. Ηταν εκεί όλος ο αντρικός πληθυσμός της πόλεως, νέοι και γέροι.

Φώναζαν στον Λωτ και του έλεγαν: «Πού είναι εκείνοι οι άνθρωποι που ήρθαν σπίτι σου απόψε; Φέρ’ τους μας έξω να συνευρεθούμε μαζί τους!»

Γένεση 19:4-5, Οι άγγελοι προχώρησαν στο να τυφλώσουν όλους τους άνδρες τών Σοδόμων και των Γομόρρων και πίεζαν τον Λωτ και την οικογένειά του να φύγει από τις πόλεις για να γλυτώσει την κρίση τού Θεού που επρόκειτο να ξεσπάσει.

 Ο Λωτ και η οικογένειά του εγκατέλειψαν την πόλη, και «Τότε ο Κύριος άφησε να βρέξει θειάφι και φωτιά στα Σόδομα και στα Γόμορρα εκ μέρους τού Κυρίου, από τον Ουρανό.

Οι πόλεις εκείνες και οι κάτοικοί τους καθώς και όλη η γύρω περιοχή και η βλάστησή της καταστράφηκαν ολοσχερώς.» (Γένεση 19:24-25).

ΥΓ. Η διαφορά του τότε με το σήμερα είναι ότι η σημερινή πολιτεία νομιμοποιεί την ομοφυλοφιλία με στόχο το γάμο και την υιοθεσία παιδιών, στα Σόδομα δεν είχαν φτάσει σε τόσο μεγάλη ηθική κατάπτωση, είχαν απλά το πάθος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου