Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Έπρεπε να κηρυχθεί Εθνικό πένθος.........;

 Ε.Ι.Π.











Η Ιταλία άρπαξε την ευκαιρία, μένει να την αρπάξει και η Τουρκία...

Έντονη διαμάχη έχει προκαλέσει η κήρυξη εθνικού πένθους στην Ελλάδα μετά το ναυάγιο και τον θάνατο παράνομων μεταναστών ανοιχτά της Πύλου!!!

 Υπάρχει η άποψη που λέει πως η χώρα όφειλε να κηρύξει εθνικό πένθος, επειδή

χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και υπάρχει και ο αντίλογος που λέει πως δεν επρόκειτο για Έλληνες και ο θάνατός τους εντάσσεται πλαίσιο σχεδίου εργαλειοποίησής τους, προκειμένου να εποικιστεί η Ελλάδα και η Ευρώπη από μουσουλμάνους και να αλλάξει ο δημογραφικός χαρακτήρας των κρατών!

 Υπάρχει και το δεδομένο πως με το εθνικό πένθος, η Ελλάδα έπραξε σαν να παραδέχεται πως είναι δική της ευθύνη που χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές!

 Την ευκαιρία δεν έχασαν πολλά ιταλικά ΜΜΕ, καθώς η τραγωδία συγκλονίζει την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Ενδεχομένως στο μέλλον επικαλεστούν και οι Τούρκοι την εν λόγω έμμεση παραδοχή.

 Εκτενή ιταλικά δημοσιεύματα ψέγουν τόσο τις κινήσεις της Frontex όσο και τις ενέργειες των ελληνικών αρχών όταν εντόπισαν για πρώτη φορά το αλιευτικό σκάφος που ήταν υπερφορτωμένο με εκατοντάδες ανθρώπους.

 Αντικείμενο της αρθρογραφίας αποτελούν η μη επέμβαση των Αρχών, αλλά και οι λόγοι για τους οποίους ενδεχομένως να «μην ζήτησαν βοήθεια», όπως επικαλέστηκε τόσο το ελληνικό Λιμενικό όσο και η Frontex.

 Τα ιταλικά Μέσα εγείρουν ερωτήματα για τα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας που παραμένουν θολά, αναλύοντας τις κινήσεις τόσο της Frontex όσο και των ελληνικών αρχών όταν εντόπισαν για πρώτη φορά το «πλωτό νεκροταφείο».

 Η La Repubblica αναφέρει: «Ελλάδα, η σκληρή γροθιά του Μητσοτάκη που καθυστερεί την διάσωση των μεταναστών στην θάλασσα (σ.σ. Θα πει λοιπόν η Τουρκία να βοηθήσω και εγώ στο μισό Αιγαίο;;;)»!

 Μήπως επομένως ήταν υπερβολική η κήρυξη εθνικούς πένθους με κάθε σεβασμό, κατά τα άλλα, στην ανθρώπινη ζωή;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου