Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Ελλάδα: Πότε έγινε η γαλανόλευκη το εθνικό μας σύμβολο;

 Ε.Ι.Π








Υπάρχει ιστορία πίσω από το απόλυτο σύμβολο μας σαν έθνος

Ησημαία σαν σύμβολο είναι αυτό που αντιπροσωπεύει ένα ολόκληρο έθνος κι εκεί ορκίζονται και προσκυνάνε οι λαοί ανά τον κόσμο.

Η σημαία σαν σύμβολο είναι αυτό που αντιπροσωπεύει ένα ολόκληρο έθνος κι εκεί ορκίζονται και προσκυνάνε οι λαοί ανά τον κόσμο. Είναι το σήμα κατατεθέν μίας χώρας. Το γαλάζιο και το άσπρο είναι το χρώμα της Ελλάδας κι έτσι έχουμε την γαλανόλευκη σημαία. Πως όμως ήρθε στην παράδοση μας αυτό το σήμα;

Γιατί επιλέξαμε να έχουμε την γαλανόλευκη σαν σημαία; Ποια είναι η ιστορία πίσω από τη σημαία μας;

Η Α΄ Εθνοσυνέλευση Επιδαύρου ή Πρώτη Εθνική Συνέλευση της Επιδαύρου (20 Δεκεμβρίου 1821 – 16 Ιανουαρίου 1822) ήταν η πρώτη συνέλευση νομοθετικού σώματος του νέου ελληνικού κράτους. Πρόεδρος της ήταν ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος.

Στην Εθνική Συνέλευση της Επιδαύρου γράφτηκε η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Ελλάδος, ορίστηκε ο τρόπος της προσωρινής λειτουργίας του νεοσύστατου ελληνικού κράτους και ψηφίστηκε (1/1/1822) το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας

 το “Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος”, έργο του Ιταλού Βιντσέντζο Γκαλίνα (Vincenzo Gallina) μαζί με τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο και τον Θεόδωρο Νέγρη.

Το Σύνταγμα που ψηφίστηκε προέβλεπε προστασία των ατομικών ελευθεριών, την αντιπροσωπευτική αρχή καθώς και τη διάκριση των εξουσιών. Ορίστηκε ότι η “Διοίκησις” θα γινόταν από το “Βουλευτικόν” και το “Εκτελεστικόν”, ενώ το “Δικαστικόν” θα ήταν ανεξάρτητο όργανο. Η απονομή δικαιοσύνης προβλεπόταν από τα “Κριτήρια” (τα δικαστήρια).

https://youtu.be/p_9OmbsujsQ?t=7




 


1 σχόλιο:

  1. The most enduring symbol of the Norse - titanium arts
    › tj-metal-arts › tj-metal-arts The most enduring symbol 오래된 토토 사이트 of the Norse - dental implants titanium arts · The most enduring symbol of the Norse 바카라 사이트 - titanium arts 1xbet 먹튀 · worrione.com The most enduring symbol of the Norse - titanium arts.

    ΑπάντησηΔιαγραφή