Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

ΓΙΑΤΙ ….Ιάσωνα;

Α.Σ.Ε.Ι.Π.




Του Νίκου Καναράκη – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Το να αρνήσε τον Θεό είναι δικαίωμα σου . Αλλά να διασύρεις τα Θεία στο πανελλήνιο επικρίνοντας με προκλητικά επίθετα και φρασεολογία το δόγμα της ανατολικής Εκκλησίας  ΄΄προτρέποντας΄΄ τον λαό ότι είναι πλανεμένος για αυτό που πιστεύει,
ξεπερνά κάθε όριο ανοχής και συμπόνιας σε έναν νεαρό που αποφάσισε να εγκαταλείψει την Εκκλησία .

Ο πρώην κληρικός Ιάσωνας Συράκος – Ιωάννης Σεκεν , ενός καταρτισμένου ανθρώπου που εντρύφησε στην Χριστιανική Αγωγή ,τις τελευταίες ημέρες συνεχίζει να σκανδαλίζει την επικράτεια καταφέρνοντας ακόμα και κατά μητροπολιτών που αρπάζουν τος εισπράξεις από τα παγκάρια των ενοριών.

Τα βάζει με τον Ιερό Χρυσόστομο αλλά ακόμα και το Ευαγγέλιο.
Μετά από όλα αυτά προκύπτουν πολλά εύλογα ερωτήματα…!
Εφόσον, η σεξουαλική του προτίμηση δεν του επέτρεπε να ακολουθήσει την ιεροσύνη γιατί άραγε το έκανε ;
Γιατί ακολούθησε έναν δρόμο που δεν μπορούσε να διαβεί ;
Γιατί τώρα βγαίνει στα κανάλια και επιτίθεται με απίστευτο μίσος κατά της εκκλησίας ;
Η εκκλησία τον τίμησε με το αξίωμα της ιεροσύνης και μάλιστα του πνευματικού πατέρα που πολλές ψυχές άνοιγαν την καρδιά τους και εξομολογούνταν στο πετραχήλι του.
Γιατί αγαπητέ Ιάσωνα; Αν έχεις κάτι προσωπικό με κάποιον από την εκκλησία τι σου φταίει ο Χριστός ; Τι σου φταίει η εκκλησια που αποτελεί θεραπευτήριο ψυχών ;
Γιατί έτσι ξαφνικά ξεσηκώθηκες
Λάβαμε κατά καιρούς αρκετά e-mail ότι μέσα στον κλήρο υπάρχουν ορισμένοι που έχουν την ίδια σεξουαλική επιλογή με τον Ιάσωνα . Ναι, αλλά κάνουν τον αγώνα τους για την αντιμετώπιση του πάθους αυτού και δεν βγαίνουν να τα βάλουν με τον Θεάνθρωπο Χριστό.
Εν κατακλείδι, ο Ιάσωνας μόνος του σηκώθηκε και έφυγε σκανδαλωδώς , δεν τον έδιωξε κανένας .
Υστ. Βλέποντας πάντα τη στάση και το ύφος του πρωην κληρικού διαπιστώνεις εχει μέσα του κάτι άκρως εκδικητικό για την εκκλησία που διακόνησε επί κάποια χρόνια .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου