Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ

Α.Σ.Ε.Ι.Π.

Απάντηση σε όσους κακοπίστους, απίστους, κακοπροαιρέτους, καί δεν συμμαζεύεται, σε εκείνους δηλαδή που προσπαθούν  να αποδείξουν ότι ο ελέφαντας.......είναι μυρμήγκι. Γιά να 
δούμε μέχρι πού θα πάνε....!!!   








                                                 

Κάθε χρόνο όταν διανύουμε  μεγάλες εορτές, όπως Χριστούγεννα και Πάσχα, παρουσιάζονται κάποιοι, λες και τους έχεις φυτεμένους, και ξαφνικά αρχίζουν το ποίημα και το παραμύθι. Για τα Χριστούγεννα το ένα και το άλλο, για το Πάσχα επίσης κάτι θα βρούνε, κάτι θα σκεφτού, για να δημιουργούνε συγχύσεις και σκάνδαλα.
Όπως ο Χριστός έχει τους δικούς Του υπηρέτες και διακόνους, έτσι και ο διάβολος έχει τους δικούς του οπαδούς.  Οι διάκονοι του Χριστού σπέρνουν τον Λόγον του Ευαγγελίου για να καρποφορήσουν οι καρδιές και οι ψυχές των πιστών. Οι δε οπαδοί του πονηρού σπέρνουν ζιζάνια, δηλητήρια, γκρεμίζουν και καταστρέφουν.
Να διαβάσουν καλά την Ιστορία της Ορθοδοξίας. Να διαβάσουν καλά τι εστί ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ. Νομίζουν ότι Ορθοδοξία είναι μόνο ο παπάς, ο δεσπότης, ο πατριάρχης, ο ναός, και τα κεριά. Μα δεν είναι μόνο αυτή η Ορθοδοξία. Κάνουν λάθος. Ορθοδοξία είναι ο Χριστός, οί Άγιοι, οι Άγγελοι, η Παναγία μας, ……..Κατά συνέπεια λοιπόν  πολεμούν τον ίδιο τον Θεόν. Όπερ σημαίνει,  θα τσακιστούν, θα διαλυθούν, θα πονέσουν, διότι κλωτσάνε ξυπόλυτοι στα καρφιά. Είναι ανιστόρητοι και αδιάβαστοι.    

Θ ήθελα στη συνέχεια να θέσω 7 ερωτήσεις σε κάποιους, ή σε κάποιον ονόματι Κ……..γιά το θέμα του Αγίου Φωτός, του Παναγίου Τάφου, ο οποίος περιφέρετε από κανάλι σε κανάλι για να πείσει τάχα τον Ελληνορθόδοξο λαό, ότι το Πανάγιον Φώς ανάβει με αναπτήρα ή από κάποια κανδήλα ή κερί. Και μάλιστα λέει ότι έγραψε και βιβλίο.   

Ερώτηση  Α΄    Με ποίον τρόπο ανάβουν αυτομάτος τα 12 κανδήλια των Αποστόλων στην είσοδο του Παναγίου Τάφου;
Ερώτηση  Β΄   Γιατί είς τας κεφαλάς των παρευρισκομένων πιστών σχηματίζετε  Σταυρός;
Ερώτηση   Γ΄  Γιατί το Άγιον Φώς, τουλάχιστον επί 10 λεπτά, δεν καίγεσαι σε όποιο σημείο το ακουμπήσεις;
Ερώτηση  Δ΄  Μπορεί  να προσδιορίσει τα χρώματα  τα οποία ως αστραπή  ακτινοβολούν σε όλο των χώρο του Παναγίου Τάφου;
Ερώτηση  Ε΄  Γιατί, και για ποίον λόγο η κολόνα σχίστικε έξω στην είσοδο, στον προαύλιο χώρο, όπου ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης  πήρε το Φώς από αυτό το σημείο, όταν ο Χριστός δεν το έδωσε στον Αρμένιο Πατριάρχη;
Ερώτης  ΣΤ΄  Γιατί ο Χριστός το δίδει μόνο στον ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ;  
Ερώτηση   Ζ΄ Αν πραγματικά είναι αλήθεια ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία, το Πατριαρχείο μας στα Ιεροσόλυμα, κοροϊδεύει και εμπαίζει 1500 τουλάχιστον χρόνια τα άλλα θρησκευτικά δόγματα, τότε, γιατί δεν τολμούν και οι άλλοι να εισέλθουν  στον Πανάγιο Τάφο  να πάρουν το Φώς;  Τι είναι άραγε αυτό πού τους κάνει να φοβούνται; Λένε ότι ανάβει με τον αναπτήρα. Ε λοιπόν να εισέλθουν και αυτοί μέσα χρησιμοποιώντας τον αναπτήρα. Γιατί δεν το κάνουν; Γιατί δεν τολμούν;.  Γιατί ανέχονται επαναλαμβάνω, 1500 χρόνια να τους κοροϊδεύει η Ορθοδοξία; Τόσο ανόητοι είναι; Δεν νομίζω.

Ξέρουν λοιπόν και γνωρίζουν πολύ καλά,  τι εστί ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ. Ξέρουν πολύ καλά, ότι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι η Αλήθεια. Αν τολμήσουν να εισέλθουν στον Πανάγιο Τάφο, να βγάλουν το Άγιον Φώς με αναπτήρα, --όπως λένε--- δεν θα προλάβουν να εξέλθουν, και ο Χριστός θα τους το σβήσει. Καταλάβατε; Θα γίνουν παγκοσμίως ρεζίλη. Δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν. Και ιδιαιτέρως σήμερα με τα ηλεκτρονικά μέσα ενημερώσεως, η είδηση θα φθάσει αστραπιαίος σε όλον τόν κόσμο. Όπερ σημαίνει θα  ρεζιλευτούν  παγκοσμίως.
Θα ήθελα στη συνέχεια να καταθέσω  τρία από τα πέντε τουλάχιστον περιστατικά πού συνέβησαν  στον Πανάγιο Τάφο στο παρελθόν.

1. Όταν ήταν Πατριάρχης Ιεροσολύμων ο Σωφρόνιος, το 1580, έγινε το εξής παράδοξο θαύμα κατά το Μ. Σάββατο. Το άγιο φως βγήκε δίπλα από την Πύλη του Ναού της Αναστάσεως, αφού ράγισε η κολόνα, κάτι το οποίο φαίνεται και τώρα. Η αιτία ήταν η εξής: Οι Αρμένιοι, κατά την εποχή εκείνη, ήταν εχθρικοί απέναντι στους Ορθοδόξους και υποσχέθηκαν να δώσουν στον ηγεμόνα της Ιερουσαλήμ αρκετά χρήματα, για να εμποδίσει τον Πατριάρχη και τους Ορθοδόξους να μπουν στον Ναό της Αναστάσεως κατά το άγιο και μεγάλο Σάββατο. Ο ηγεμόνας, αφού πήρε τα χρήματα, πρόσταξε και έγινε αυτό (που ήθελαν οι Αρμένιοι). Μπήκαν, λοιπόν, στον Ναό μόνο οι Αρμένιοι χαρούμενοι, ελπίζοντας ότι θα πάρουν το άγιο φως, οι Ορθόδοξοι, όμως, στέκονταν έξω από τον Ναό, στην αυλή, περίλυποι και παρακαλούσαν μαζί με τον Πατριάρχη τον άγιο Θεό, με δάκρυα και συντετριμμένη την καρδιά, να δείξει το έλεος της ευσπλαχνίας (γενναιοψυχίας) του· κι ενώ προσεύχονταν, σχίστηκε η αναφερόμενη παραπάνω ραγισμένη κολόνα και βγήκε από εκεί το άγιο φως. Μόλις είδε αυτό ο Πατριάρχης έτρεξε με μεγάλη προθυμία και ευλάβεια και άναψε τα κεριά που είχε στα χέρια του και μοίρασε το φως στους Ορθοδόξους για να τους αγιάσει. Οι Μωαμεθανοί θυρωροί βλέποντας αυτό το θαύμα άνοιξαν αμέσως την αγία Πόρτα και μπήκε μέσα στον Ναό και ο Πατριάρχης και όλο το πλήθος των Ορθοδόξων ψάλλοντας το «Τίς Θεός μέγας ως ο Θεός ημων» και τέλεσε τη λειτουργία. Εξαιτίας αυτού του θαύματος ένας από τους θυρωρούς του Ναού παραδέχτηκε μεγαλόφωνα τον Χριστό, τον Υιό του Θεού, και πίστεψε σε αυτόν. Οι άλλοι Μωαμεθανοί, μόλις άκουσαν αυτά, θύμωσαν και τον έκαψαν μέσα στην αγία Αυλή και έτσι είχε μαρτυρικό θάνατο16.

2. Όταν Πατριάρχης ήταν ο Θεοφάνης (1608-1645), και πάλι οι Αρμένιοι προκάλεσαν ταραχές το Πάσχα του 1634 στον Ναό της Αναστάσεως κατά την απουσία του Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη, έχοντας ως σκοπό να αφαιρέσουν από τους Ορθοδόξους το πρωτείο που είχαν στην τελετή του αγίου φωτός. «Επειδή δεν ήξεραν τι να κάνουν, έγραφε ο Πατριάρχης Θεοφάνης στον Τσάρο της Ρωσίας Μιχαήλ, έκλεισαν τον Άγιο Τάφο με την εξουσία των αλλόθρησκων και δεν επέτρεπαν στους Ορθόδοξους χριστιανούς, σύμφωνα με το παλιό Πασχάλιο, να κάνουν το Μ. Σάββατο την τελετή του αγίου φωτός και να αξιωθούν να δουν αυτό. Έκλαιγαν, τότε, όλοι οι χριστιανοί, αλλά ο δίκαιος Θεός ελέησε αυτούς που ελπίζουν σε αυτόν. Και επειδή οι αλλόθρησκοι φύλαγαν ένοπλοι και οι πόρτες ήταν κλειδωμένες, οι χριστιανοί εκδιώχθηκαν από την Εκκλησία και στέκονταν θλιμμένοι και έκλαιγαν· τότε έγινε σεισμός και το άγιο φως εμφανίστηκε από τον καπνοδόχο της σκεπής του Αγίου Τάφου και φώτισε όλη την Εκκλησία. Οι χριστιανοί με χαρά και δάκρυα κραύγαζαν προς τον Θεό. Βλέποντας οι Αρμένιοι ότι ο Κύριος φανέρωσε το άγιο φως, για να κρύψουν την ατιμία τους, μοίραζαν χρήματα στους αλλόθρησκους, για να μη μιλήσουν για αυτό».

3. Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και με τον Πάπα Ουρβανό τον Β΄ το 1101, όπου ο Χριστός δεν του έκανε την χάρη, και έφυγε άπραγος. Από τότε δεν ξανά τόλμησε πλέον  ούτε αυτός να εισέλθει στον Πανάγιο Τάφο.

 Ο Χριστός λοιπόν αναγνωρίζει και δέχεται μόνο την Ορθόδοξη Πίστη πού είναι η Αλήθεια.  Καμίαν άλλη στον πλανήτη γη. Τελεία και παύλα.
 Ας λέγει ο καθείς ότι θέλει. Δεν μας ενδιαφέρει. Εμείς με δαύτους γελάμε. Με αυτά που λένε δείχνουν το μίσος και την εμπάθεια στην Ορθοδοξία. Χαρακτηρίζονται ως βλάσφημοι, άπιστοι,  και πρόδρομοι του αντιχρίστου.
Θα ήθελα να πω και κάτι ακόμη. Όταν λέμε Πανάγιο Φώς ξέρετε τι εννοούμαι; Ξέρετε τι είναι; 
Είναι ακριβώς αυτό το Φώς πού θα μας δίδει ζωή όταν φύγουμε από αυτόν τον κόσμο. Στην άλλη ζωή δεν θα έχουμε καρδιά και πνευμόνια να αναπνέουμε.
Έ λοιπόν αυτό που θα μας κάνει εκεί να έχουμε Ζωή, να βλέπουμε να ακούμε και να χαιρόμαστε την Βασιλεία του Χριστού,  θα είναι το ΦΩΣ  Του.  Αυτό το ΦΩΣ θα είναι η αιωνία χαρά μας,  ο Παράδεισος. Η ζωή μας εκεί θα εξαρτάται από το ΦΩΣ του Χριστού. Είναι ακριβώς αυτό που δίνει στον Πανάγιο Τάφο. Έ λοιπόν όσοι το βλασφημούν, όταν πεθάνουν εδώ θα είναι πεθαμένοι και εκεί. Θα είναι νεκροί……. Είναι αξιολύπητοι…..………. ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ, ΗΓΓΙΚΕ ΓΑΡ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ,  (Ματ. 4. 17)
                                                ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου