Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Μια ματιά στο σκάνδαλο της Unicef: Ο “ανθρωπισμός” και η “αλληλεγγύη” είναι μια μεγάλη μπίζνα

Α.Σ.Ε.Ι.Π.

Μια ματιά στο σκάνδαλο της Unicef: Ο “ανθρωπισμός” και η “αλληλεγγύη” είναι μια μεγάλη μπίζνα



Στα ψιλά των εφημερίδων, για προφανείς λόγους, έχει περάσει το σκάνδαλο στην Unicef, για το οποίο σύμφωνα με τους εργαζομένους η υπεύθυνη από την Γενεύη είπε ότι «η κατασπατάληση συμβαίνει χρόνια και πως στην ιστορία της καριέρας της δεν έχει ξαναδεί τόσα ποσά να έχουν διασπαθιστεί σε τόσο βάθος χρόνου. 
Ούτε στην Αφρική λέει δεν το ζήσαμε αυτό».

Σύμφωνα με τον έλεγχο που διενεργήθηκε και σταμάτησε στα δεκαπέντε χρόνια μόνο, τα ευρήματα είναι συντριπτικά και σας παραθέτουμε μερικά από αυτά, που είδαν το φως της
δημοσιότητας:
--Τεράστια ποσά που έχουν χαθεί από προμήθειες που δινόντουσαν με ανάθεση και ----όχι με διαγωνισμούς.
--Εμφανίζονται έσοδα τα οποία δεν φαίνονται από πωλήσεις ούτε στα ταμεία της -----επιτροπής.
--Πάγια της επιτροπής τεραστίου ύψους που δεν ξέρουμε πως χάθηκαν καθώς στο ΔΣ δεν συζητήθηκαν ποτέ τα οικονομικά θέματα ως έπρεπε.
--Οι μισθοί υπερέβαιναν το 1.100.000 ευρώ για 30 άτομα.
--Πλαστογράφηση υπογραφών.
--Έχουν βρεθεί ποσά 50 χιλιάδες του προηγούμενου προέδρου χωρίς καμιά δικαιολογία.
--Τα 2/3 των εργαζομένων είχαν οικογενειακές σχέσεις μεταξύ τους.
--Χρήματα που ξοδεύονταν για σέρβις των προσωπικών αυτοκινήτων και άλλες ανεξήγητες σπατάλες. Χαρακτηριστικά η εταιρεία φαίνεται να ξόδευε χρήματα για 25 κιλά το μήνα σε ζάχαρη! Αναρωτιέται κανείς πόσους καφέδες έπιναν οι 30 εργαζόμενοι.

Θυμόμαστε όλοι, βεβαίως, την περίοδο που όλες οι τηλεοράσεις έπαιζαν δωρεάν διαφημίσεις της Unicef. Είναι ακριβώς η περίοδος του μεγάλου «πάρτι» των λαμογιών του «ανθρωπισμού».
Η είδηση, όπως προείπαμε, δεν προβλήθηκε από τα ΜΜΕ, παρότι η κεντρική Unicef αποφάσισε να κόψει επαφές με το παράρτημα της Ελλάδας και να το καταγγείλει. Τα όποια στοιχεία βγήκαν στο φως της δημοσιότητας ήταν από το «ξεκατίνιασμα» πασόκων και συριζαίων για το ποιος φταίει.
Συγκεκριμένα, οι πασόκοι κατήγγειλαν την συριζαία νυν πρόεδρο, ενώ αντίστοιχα οι συριζαίοι ανταπάντησαν δημοσιεύοντας αποσπάσματα των ευρημάτων, προφανώς αυτά που τους συνέφεραν, που αναδείκνυαν τις ποινικές ευθύνες των πασόκων που προΐστατο στην Unicef μέχρι πρότινος
Κάπως έτσι βρεθήκαμε ενώπιος ενωπίω με μία ακόμα βρωμερή ιστορία λαμογιάς, κλεψιάς του μεταπολιτευτικού κατεστημένου που ταλανίζει την Πατρίδα μας.
Και μιας και το συγκεκριμένο σκάνδαλο που κουκουλώνεται αφορά τον «ανθρωπισμό», σκεφτείτε τι πορίσματα θα βγουν σε μερικά χρόνια για όλες αυτές τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται από το 2015 μέχρι σήμερα στην Ελλάδα για την λαθρομετανάστευση.
Το ξαναλέμε: ο «ανθρωπισμός» και η «αλληλεγγύη» είναι μια μεγάλη μπίζνα με δισεκατομμύρια δολάρια. Γι’ αυτό έχουν «λυσσάξει» τα λαμόγια με την Χρυσή Αυγή και τον τίμιο αγώνα της, γιατί τους κόβουμε το «παντεσπάνι».

Κώστας Αλεξανδράκης
Υ.Γ. Απολύτως αναμενόμενο ότι αυτό το σκάνδαλο που αφορά πολύ μεγάλα ποσά χρημάτων και αποτέλεσε ξεφτίλα για τη χώρα δεν έτυχε της προσοχής των κομμάτων, αφού θίγονται οι αργυρώνητοι "ανθρωπιστές" - κομματάνθρωποι. Μόνο η Χρυσή Αυγή ασχολήθηκε και έφερε το θέμα στην Βουλή, με ερώτηση του Συναγωνιστή Ιωάννη Λαγού στον αρμόδιο υπουργό. 

Σας παραθέτουμε την ερώτηση:
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙO ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Διαφθορά στη UNICEF»
   Η  πρόεδρος της εθνικής επιτροπής της «Unicef» στη χώρα μας,  Σοφία Τζιτζίκου, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα της ως υπεύθυνη της UNICEF ζήτησε να γίνει έλεγχος των οικονομικών του ελληνικού παραρτήματος της οργάνωσης, καταγγέλλοντας εξοργιστικά στοιχεία ηθικής και οικονομικής διαφθοράς στον εν λόγω οργανισμό.  Προκαταρκτική εξέταση διετάχθη έτσι λόγω παρατυπιών σε βάθος 15ετίας! 

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Με ποιόν τρόπο πέρασαν απαρατήρητες από τις κρατικές υπηρεσίες οι οικονομικές ατασθαλίες αλλά και γενικώς η διαφθορά τα τελευταία 15 έτη;
Θα χυθεί άπλετο φως και θα αποδοθούν με τον προσήκοντα τρόπο ευθύνες;
Αθήνα, 26/4/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Λαγός                                               
Βουλευτής Β’ Πειραιώς ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου