Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

«DAVA»: Το μουσουλμανικό κόμμα της Γερμανίας! Αν πετύχει το «πείραμα» τότε Ελλάδα ετοιμάσου

 Ε.Ι.Π.









Πώς η «ελληνοτουρκική φιλία» που προωθείται αυτή την στιγμή μπορεί να «γεννήσει» κάτι ανάλογο στην χώρα μας - Τεράστιας σημασίας θέμα

«Ποιοι κρύβονται πίσω από το DAVA;»!

Αυτό αναρωτιούνται τα γερμανικά ΜΜΕ για το νεοϊδρυθέν αυτό πολιτικό μόρφωμα με

τους Τούρκους και τους μουσουλμάνους υποψήφιους/ψηφοφόρους, ένα θέμα που πρέπει να προβληματίσει και την Ελλάδα, καθώς δεν αποκλείεται, ειδικά με το παρόν πολιτικό σκηνικό στην χώρα, να ζήσουμε σύντομα ανάλογες καταστάσεις!

Η «Δημοκρατική Συμμαχία για την Πολυμορφία και την Αφύπνιση» (Demokratische Allianz für Vielfalt und AufbruchDAVA) ιδρύθηκε στις 16 Ιανουαρίου του 2024 και έπιασε αμέσως δουλειά Έσσης για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Πρώτα του μελήματα: Η καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας και η ενίσχυση των «παραδοσιακών αξιών» είναι βασικά ζητήματα στο εκλογικό πρόγραμμα με το οποίο η DAVA προσεγγίζει τους μουσουλμάνους «μετανάστες» στην Γερμανία.

«Είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν πίσω από το κίνημα;», αναρωτιούνται τα μέσα ενημέρωσης!

Γράφει η Deutsche Welle, μεταξύ άλλων:

Τέσσερις υποψήφιοι έχουν παρουσιαστεί και όλοι είχαν δεσμούς με το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας: ο 45χρονος δικηγόρος Φατίχ Ζινγκάλ είναι ο κορυφαίος υποψήφιος. Γεννήθηκε στη Γερμανία από Τούρκους μετανάστες και ήταν μέλος του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για 10 χρόνια, μέχρι το 2011. Ήταν εκπρόσωπος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοκρατών (UID), την οποία οι γερμανικές αρχές περιγράφουν ως οργάνωση λόμπι για το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας AKP . Ενόψει των εκλογών στην Τουρκία, η UID οργάνωσε εμφανίσεις εκστρατείας από τον Ερντογάν και άλλους Τούρκους αξιωματούχους στην Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η υποψήφια Yonca Kayaoglu, εκπαιδευμένη μηχανικός και πρώην πρόεδρος της UID Youth στην νοτιοδυτική πολιτεία της Βάδης-Βυρτεμβέργης, διεκδικεί επίσης μια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κάνει μεγάλη εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συγκεντρώσει τις απαραίτητες 4.000 υπογραφές για την υποψηφιότητά της.

Οι άλλοι δύο υποψήφιοι, ο Mustafa Yoldas και ο Ali Ihsan Ünlü, είναι και οι δύο γνωστοί ως εκπρόσωποι τουρκο-μουσουλμανικών κοινοτήτων στην βόρεια Γερμανία. Ο Yoldas συμμετείχε στην Ισλαμική Κοινότητα Milli Görüs (IGMG), ενώ ο Ünlü ανήκε στην Τουρκο-Ισλαμική Ένωση, ή εν συντομία DITIB. Και οι δύο αυτές οργανώσεις-ομπρέλα διατηρούν στενές σχέσεις με την Άγκυρα.

Ο πρόεδρος της DAVA Teyfik Özcan γεννήθηκε στην Γερμανία το 1988 και αργότερα σπούδασε νομικά. Έχει συνεισφέρει ρεπορτάζ και άρθρα γνώμης στον τουρκικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό TRT, τον οποίο οι επικριτές περιγράφουν ως μηχανή προπαγάνδας για το AKP. Ο Özcan γράφει για τα παράπονα των Τούρκων μεταναστών στη Γερμανία με επίκεντρο τον ρατσισμό, την ισλαμοφοβία  και τον υψηλό πληθωρισμό.

Ο Özcan τείνει να επικρίνει τους Γερμανούς πολιτικούς με τουρκικό υπόβαθρο, καταγγέλλοντας την Serap Güler, της κεντροδεξιάς Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) , επειδή φορούσε κοντή φούστα.

Ο υπουργός Γεωργίας Τζεμ Οζντεμίρ ( Πράσινοι ), το μόνο μέλος της τρέχουσας ομοσπονδιακής κυβέρνησης που έχει τουρκικές ρίζες περιέγραψε επίσης το DAVA ως ένα άλλο παρακλάδι του AKP.

Γερμανία και πιθανό μουσουλμανικό κόμμα στην Ελλάδα

Το DAVA με περίπου 2.5 ψήφους, μικρός αριθμός σε σχέση με τον γερμανικό πληθυσμό, θα μπορούσε να ξεπεράσει το όριο του πέντε τοις εκατό που απαιτείται για την είσοδό του στην Γερμανική Βουλή, λέει στην Tagesspiegel ο Χέρμαν Μπίνκερτ, επικεφαλής του ινστιτούτου ερευνών γνώμης Insa. Ένα παρόμοιο κόμμα στην Ελλάδα, θα χρειαζόταν αναλογικά, πολύ λιγότερο αριθμό ψήφων για να πετύχει το 3%!

Πέραν των Τούρκων, συνεχίζει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, το κόμμα θα μπορούσε να προσελκύσει μουσουλμάνους , που δεν προέρχονται από την τουρκική κοινότητα. Οι στενοί δεσμοί των μελών του κόμματος με τις προαναφερθείσες ισλαμιστικές οργανώσεις βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί κάλλιστα και στην Ελλάδα, όπου οι Τούρκοι δεν αποτελούν μεν μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, αλλά η επιρροή της ισλαμικής Τουρκίας στα κύματα μουσουλμάνων που ήρθαν και ζουν πλέον στην Ελλάδα είναι αδιαμφισβήτητη! Μάλιστα τώρα με την προώθηση της… «ελληνοτουρκικής φιλίας», οι φανερές Τούρκικές διασημότητες και οι κρυφοί πράκτορες που έχουν εισχωρήσει με τους αλλοδαπούς στην χώρα μας, θα μπορούσαν να παίξουν βαρύνοντα ρόλο στην ίδρυση, οργάνωση και προώθηση ενός παρόμοιου κόμματος!

«Η DAVA στοχεύει κυρίως μουσουλμάνους με γερμανικό διαβατήριο, όχι μόνο από την Τουρκία. Θα μπορούσε επομένως να έχει μεγάλες δυνατότητες για τους ψηφοφόρους – ειδικά μεταξύ εκείνων που δεν αισθάνονται ακόμη ότι εκπροσωπούνται από γερμανικά κόμματα», καταλήγει η Tagesspiegel.

Το σίγουρο είναι πως η Τουρκία πραγματοποιεί ένα τεράστιο πολιτικό πείραμα στην Γερμανία με την δημιουργία, ουσιαστικά, ενός μουσουλμανικού κόμματος με θρησκευτική-πολυεθνική-πολυπολιτισμική βάση ψηφοφόρων! Αν πετύχει, τότε, εκτός απροόπτου, να περιμένουμε να συμβεί και στην Ελλάδα!

Πηγή  EL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου