Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Αυτό είναι το πρώτο εργοστάσιο συνθετικών κρεάτων στον κόσμο

 Ε.Ι.Π.








Αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως το 2022-Με έδρα το Ισραήλ, καθώς η χώρα διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του κλάδου

Περιμένουν να παράγουν τόσο κρέας όσο για να φτιάχνουν 5.000 χάμπουργκερ την ημέρα! Αυτή είναι η φιλοδοξία του εργοστασίου συνθετικών κρεάτων που αναμένεται του χρόνου να τεθεί σε λειτουργία.

Με την υστερία της κλιματικής αλλαγής να μην κοπάζει το συνθετικό, τεχνητό ή καλλιεργημένο κρέας

συνεχίζει να κάνει βήματα προς το μέλλον όπου αυτά τα προϊόντα θα αντικαταστήσουν το παραδοσιακό κρέας . Σε μια διαδικασία με την οποία τα ζώα δεν θα θανατώνονται , τα τρόφιμα θα κατασκευάζονται χάρη στα καλλιεργημένα κύτταρα, και σε αυτό το πλαίσιο το πρώτο εργοστάσιο στον κόσμο έχει ήδη ένα σχέδιο κατασκευής και στόχους που θα του επιτρέψουν να παράγει 500 κιλά την ημέρα , που ισοδυναμεί με 5.000 χάμπουργκερ, έως το 2022.

Με έδρα το Rehovot (Ισραήλ), αυτή η εταιρεία εκμεταλλεύτηκε τη μεγάλη πρόοδο που παρέχει το Ισραήλ σε αυτή τη νέα διατροφή , την οποία ελπίζουν να εφαρμόσουν και σε άλλα μέρη του κόσμου. Μεταξύ αυτών, οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το FDA (ο οργανισμός που ρυθμίζει τα τρόφιμα στη χώρα) αναμένεται να δώσει την έγκριση σύντομα στην εμπορευματοποίηση αυτού του τεχνητού κρέατος.

"Το άνοιγμα αυτών των εγκαταστάσεων αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο βήμα στην πορεία της Future Meat Technologies προς την αγορά, καθώς χρησιμεύει ως θεμελιώδες στοιχείο για να φέρουμε τα προϊόντα μας στα ράφια το 2022 ", δήλωσε ο Rom Kshuk, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

"Το εργοστάσιο θα επιτρέψει την επίτευξη πυκνότητας παραγωγής δέκα φορές υψηλότερη από το βιομηχανικό πρότυπο" προσθέτει.

Το Future Meat, το οποίο δημιουργήθηκε το 2018, θα ξεκινήσει να παράγει κοτόπουλο, χοιρινό και αρνί , καθώς επίσης θα κάνει μια σύντομη κίνηση στο βόειο κρέας.

PENTAPOSTAGMA

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου