Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ. Μέρος 10

                                   ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
                   Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ
                                        ΗΓΕΤΗΣ
                                        Μέρος 10
                                      π.Α.Σ.Ε.Ι.Π.

           Αναφορές του στην οικογένεια, στην κοινωνία και στον πολιτισμό
     Στη συνέχεια θα παραθέσουμε κείμενα και ομιλίες του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου με τα οποία αναφέρεται στον θεσμό της οικογενείας ως  το ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας. Επιπροσθέτως,
επιχειρούμε να αναδείξουμε τη μάχη που έδωσε απέναντι σε κέντρα εξουσίας τα οποία επιβουλεύονται τη χαλάρωση και εξάλειψη των θεσμών που αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της κοινωνίας μας, καθώς επίσης και την υποβάθμιση και αντικατάσταση των αρχών και των αξιών μας από εισαγόμενα δήθεν πολιτισμένα ήθη.

Η διάλυση της οικογένειας     25-9-2004
     Δεν υπάρχει χειρότερο κακό από την καταστροφή της οικογένειας και το «πέταγμα» των παιδιών στους τέσσερις ανέμους. Ας μην κλείνουμε τα μάτια. Το εύκολο διαζύγιο, οι ελεύθερες συμβιώσεις, η φυγοτεκνία, η εγκατάλειψη της συζυγικής στέγης, η καταθλιπτική ατμόσφαιρα και η γκρίνια στο σπίτι, η αδιαφορία προς τα παιδιά, η αλόγιστη πολυτέλεια είναι σαράκια που, τελικά, κατατρώγουν το οικοδόμημα που ονομάζεται οικογένεια.

Το σύμφωνο ελεύθερης συμβιώσεως   
     Ο λαός μας, στη μεγάλη του πλειονότητα, είμαι βέβαιος ότι στη συνείδησή του ουδέποτε θα δεχτεί, λόγου χάριν, ως δήθεν «γάμο» τη συμβίωση των ομοφυλοφίλων, ούτε ως φυσιολογική  οικογένεια αυτή στην οποία στο κυοφορούμενο έμβρυο θα αμφισβητείται η μητρότητα ή η πατρότητα των γονέων. Είναι, τέλος, αποδεδειγμένο από την ιστορία μας ότι νόμοι ανθρώπινοι που έρχονται σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα και την ευσέβεια του λαού αχρηστεύονται από μόνοι τους.
Ξυπνήστε, προτού είναι αργά         20-12-2007    
     ΞΥΠΝΑ, ΑΝΘΡΩΠΕ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ! Τα επιτεύγματά σου σε αποκοίμισαν και νόμισες ότι κατέκτησες τον κόσμο. Ευτέλισες και αυτά τα ιερά και τα όσια. Τα θεώρησες μύθους και θρύλους που τρέφουν τη φαντασία των μικρών παιδιών, χωρίς αντίκρισμα στην προσωπική υπαρκτική οντότητά σου. Κοίταξε όμως γύρω σου: πόλεμοι αδελφοκτόνοι, πείνα και ασθένειες για τους αδυνάτους, καταπάτηση της ανθρωπίνης αξιοπρέπειας, διαφθορά, σκάνδαλα, διάσπαση της ενότητος του ανθρωπίνου γένους, απουσία αγάπης, κυριαρχία των συμφερόντων.
Έναν τέτοιο κόσμο ετοίμασε για τα παιδιά σου, όπου και αυτή η φύση συστενάζει και διαμαρτύρεται για της καταχρήσεις σου. Δεν απέλειπαν βέβαια νησίδες ελπίδας. Είναι όμως τραγικά ολίγες, επιδεικτικά ανεπαρκείς.

Ο πολιτισμός των δήθεν πολιτισμένων       8-8 2006         
     Οι νέοι άνθρωποι σε όλο τη γη είναι η «μεγάλη αγορά», από την οποία όλοι οι «έμποροι» προσπαθούν να ψωνίσουν. Οι έμποροι των ναρκωτικών, οι έμποροι των ιδανικών, οι έμποροι της λευκής σαρκός, οι ψευδομεσσίες των παραθρησκειών από εσάς προσπαθούν να ψωνίσουν «πελάτες». Εκατομμύρια νέοι άνθρωποι είναι θύματα των ναρκωτικών. Εκατομμύρια παιδιά στο κόσμο γίνονται αντικείμενα σεξουαλικής εκμεταλλεύσεως. Ζήσαμε και ζούμε σήμερα τον ευτελισμό του ανθρωπίνου προσώπου, την υποτίμηση της αξίας της ανθρωπίνης ζωής. Είδαμε και βλέπουμε τα όπλα του θανάτου όχι μόνο να αφανίζουν τις ζωές αθώων ανθρώπων, αλλά και να υπονομεύουν τη ζωή όσων ακόμη δεν γεννήθηκαν. Αυτός είναι ο πολιτισμός των δήθεν πολιτισμένων.

Ο κίνδυνος της μετανάστευσης    30-1-2005   
     Δεν χρειάζεται αντιαμερικανισμός, αλλά πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση ότι η Ευρώπη μας οφείλει να μην αντιγράψει ποτέ την αμερικανική κοινωνία, οφείλει να διαμορφώσει ένα νέο μοντέλο κοινωνικής λειτουργίας, στο οποίο θα δρούν συμπληρωματικά τόσο η ενότητα όσο και η διαφοροποίηση. Στο ίδιο πλαίσιο θα πρέπει να τεθεί το πρόβλημα που γεννά η μετανάστευση. Δεν θα πρέπει να τους αφήσουμε να χρησιμοποιηθούν ως μηχανές καταστροφής της ευρωπαϊκής αλλά και της εθνικής μας αξιολογία και ενότητος. Αλλά δεν βοηθώ τον ξένο γκρεμίζοντας την κοινωνία μου, στην αγκαλιά την οποία  κατέφυγε. Δεν τον βοηθώ ξεριζώνοντας το αξιολογικό μου δένδρο, στη σκιά του οποίου κατέφυγε. Αγκαλιάζω τον μετανάστη δεν σημαίνει πνίγω την οικογένειά μου. Είναι δική μας μέριμνα εδώ, είναι δική μας μέριμνα συνεχής να βρούμε τρόπους που θα βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τη Σκύλλα της ομογενοποίησης αλλά και τη Χάρυβδη του πολυπολιτισμού.        
                                 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου