Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ζ΄ ΜΕΡΟΣ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ




                                                       Ζ ΜΕΡΟΣ
                                ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

     Οι μ. του Ιεχωβά – Χιλιαστές-- …. από την ημέρα της ιδρύσεώς των, έχουν αλλάξει πολλάκις ονόματα ονόματα και τίτλους, με απώτερον σκοπόν να πλανήσουν τους αφελείς και αγνοούντας. Κάτ’ αρχάς ωνομάζοντο Ρωσσελισταί, φέροντες το όνομα του αρχηγού του Ρώσσελ. Αργότερον
ωνομάσθησαν Χαραυγισταί, από τον τίτλον του περιοδικού <<Χαραυγή>>. Έν συνεχεία Χιλιασταί. Αργότερον Σπουδασταί της Γραφής, και τελευταίως φέρουν τον τίτλον Μάρτυρες του Ιεχωβά.
     Αλλά με το όνομα τούτο οι μ. του Ιεχωβά έρχονται εις αντίθεσιν με τον λόγον του Θεού. Διότι το μόνον όνομα, που εδόθη εις τους οπαδούς του Χριστού, από της εποχής των αποστόλων μέχρι σήμερον, είναι το όνομα Χριστιανοί.
     <<Χριματίσαι τε πρώτον εν Αντιοχεία τους μαθητάς Χριστιανούς>>  (Πράξ. Ια 26)
     <<Μη γαρ τις πασχέτω ως φονεύς ή κλέπτης ή κακοποιός ή αλλοτριοεπίσκοπος, ει δε ως Χριστιανός,  μη αισχυνέσθω>>  (Α΄ Πέτρ. δ΄ 15-16).
     Ό βασιλεύς Αγρίππας είπεν εις τον Παύλον:  <<Έν ολίγω με πείθεις Χριστιανόν γενέσθαι>> ( Πράξ. κστ΄28).
     Το όνομα μάρτυρες, το έχουν λάβει από την Π. Διαθήκην; <<Γίνεσθέ μοι μάρτυρες, λέγει Κύριος>>  ( Ησαίου  μγ΄ 10).
     Εις την Π. Διαθήκην μάρτυρες  του Θεού ελέγοντο οι προφήτες, οι οποίοι εκήρυττον και προεφήτευον εκ μέρους του Θεού. Εις την Κ. Διαθήκην όμως ο Κύριος αποκαλεί τους αποστόλους του μάρτυρας ιδικούς του και όχι του Ιεχωβά.   μάρτυρες του Ιησού Χριστού. Ιδού πως τους ονομάζει ο Κύριος. << Και έσεσθέ μοι μάρτυρες  εν τε Ιερουσαλήμ και εν πάση τη Ιουδαία και Σαμαρεία και εως εσχάτω της γής>>.  ( Πραξ. α΄ 8)  Τους ονομάζει ιδικούς του μάρτυρες.
     Οι απόστολοι ονομάζουν τους εαυτούς των μάρτυρες του Ιησού και όχι του  Ιεχωβά.  << Και τούτον τον Ιησούν ανέστησε ο Θεός, ου πάντες ημείς έσμεν μάρτυρες>>  ( Πράξ. β΄ 32.  Πράξ. γ΄15 ). 
     Διατί όμως οι μ. του Ιεχωβά επιμένουν να φέρουν αυτό το όνομα;  Διότι δεν έχουν καμίαν σχέσιν με την Εκκλησίαν του Χριστού, εφ’ όσον αποτελούν μίαν οργάνωσιν Σιωνιστικήν.


                                       ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου