Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Κοσμοσυρροή γιά την Παναγία που ματώνει σε Εκκλησία της Σάμου

Κοσμοσυρροή για την Παναγία που ματώνει σε εκκλησία της Σάμου


Μητροπολίτης Ευσέβιος: Σιωπή μέχρι να δοθεί επίσημη εξήγηση από τους ειδικούς
Πλήθος κόσμου συρρέει καθημερινά στον Ιερό Ναό
της Αγίας Ειρήνης, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νησιού της Σάμου, καθώς τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ένα ασυνήθιστο φαινόμενο: Πριν από δύο μήνες, σε μια εικόνα της Παναγίας που έχειφιλοτεχνηθεί με χρυσό και ασήμι, εμφανίστηκαν κόκκινα ίχνη, τα οποία μοιάζουν με αίμα. Τα σημάδια εντοπίζονται στο πρόσωπο και στον λαιμό της Παναγίας. Τον πρώτο καιρό, το φαινόμενο κρατήθηκε μυστικό από τους κατοίκους της περιοχής, όμως, πριν από λίγες ημέρες, διέρρευσε, με τους πιστούς να επισκέπτονται την εκκλησία για να προσκυνήσουν στη χάρη της Παναγίας. Το τηλέφωνο του ιερού ναού έχει πάρει «φωτιά» από πιστούς, που ζητούν να μάθουν λεπτομέρειες για την εικόνα.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, ζητώντας, προς αποφυγή όποιας παρερμηνείας του φαινομένου, να υπάρξει «σιωπή» μέχρι να δοθεί επίσημη εξήγηση από τους ειδικούς. Οπως έγινε γνωστό, ο μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Ευσέβιος επισκέφτηκε, συνοδεία κληρικών, την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, εξέτασε την εικόνα και στη συνέχεια τέλεσε δέηση.

«Οφείλουμε με σιωπή να τιμάμε τα μυστήρια και να διασώζουμε τη σεμνότητά τους, αναμένοντας τη θείω βουλήματι ερμηνεία και εξήγηση αυτών εν καιρώ» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η μητρόπολη. Η ματωμένη εικόνα έχει γίνει το επίκεντρο συζήτησης στο νησί, με τους πιστούς να μιλούν για «θαύμα» ή θεόσταλτο μήνυμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζονται και ομαδικές επισκέψεις πιστών από άλλες περιοχές της χώρας, ενώ τη μικρή εκκλησία επισκέπτονται συνεχώς πιστοί από το Βαθύ και άλλες περιοχές της Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου