Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Αραίωση πληθυσμού με τα εμβόλια και αντικατάσταση με ανθρωποειδή ρομπότ

 Ε.Ι.Π.












Αυτή την εβδομάδα, υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η μείωση των ποσοστών γεννήσεων θα μπορούσε να επηρεάσει τις περισσότερες χώρες μέσα στα επόμενα 25 χρόνια. Η εφημερίδα U.S. Sun μίλησε με έναν επιστήμονα που πιστεύει ότι ανθρωποειδή ρομπότ θα καλύψουν αυτό το κενό στον μελλοντικό πληθυσμό.

Η μείωση του πληθυσμού
Σύμφωνα με τους Financial Times, προβλέπεται ότι στο 75% των χωρών θα πέσουν κάτω από

το όριο των γεννήσεων που απαιτούνται για την αναπλήρωση του πληθυσμού μέχρι το 2050.

Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά προβλήματα για την οικονομία και την κοινωνία συνολικά. Ένα μεγάλο θέμα που προκύπτει είναι ότι οι ηλικιωμένοι δεν θα έχουν κανέναν να τους φροντίσει. Εδώ είναι που τα ανθρωποειδή ρομπότ θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο και να αναλάβουν τις εργασίες που κάποτε θα έκαναν οι συγγενείς τους.

Η εφημερίδα U.S. Sun συμμετείχε σε μια επίδειξη εκπαίδευσης ανθρωποειδούς ρομπότ στο συνέδριο South by Southwest στην Όστιν του Τέξας.

Τα ρομπότ θα προσέχουν ηλικιωμένους

Ο καθηγητής Luis Sentis από το Πανεπιστήμιο του Τέξας ηγήθηκε της συνεδρίας μαζί με τρεις συναδέλφους του.

«Στην Ασία και την Ευρώπη, ο πληθυσμός μειώνεται πολύ γρήγορα. Εγώ γεννήθηκα στην Ισπανία. Θα έχουμε τον μισό ισπανικό πληθυσμό σε μισό αιώνα.  Είμαστε τώρα 50, αλλά θα είμαστε 25 εκατομμύρια», είπε σε ένα μικρό κοινό. «Στην Ιαπωνία, θα υπάρχει ο μισός πληθυσμός, αλλά υπάρχουν πολύ περισσότεροι ηλικιωμένοι», προειδοποίησε.

«Χρειάζονται κάποιον να τους προσέχει. Μερικές φορές δεν χρειάζεται να μαγειρεύουν, αλλά να ελέγχουν την υγεία τους, ή να τους βοηθούν να ντυθούν, ή απλά να ελέγχουν το σώμα τους»

Ο Sentis πιστεύει ότι τα ανθρωποειδή ρομπότ μπορούν να μάθουν όλες αυτές τις δεξιότητες για να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους ανθρώπους. «Τα ρομπότ που θα έχουν ρόλο νοσηλευτικής υποστήριξης, πιστεύω ότι θα είναι πολύ σημαντικά», πρόσθεσε.

Ο καθηγητής εργάζεται με μια ομάδα για ένα ρομπότ που ονομάζεται Draco 3, το οποίο είναι ήδη ικανό για απλές εργασίες.  Ο Draco 3 μπορεί να φτιάξει καφέ και απλά γεύματα και θα μπορούσε μια μέρα να πλένει τα πιάτα στο σπίτι σας.

Πηγή karditsastakra.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου