Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΠΕΡΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ κλπ .........

Είδαμε εμπράκτως τα φονικά αποτελέσματα στην Ευρώπη,αφομοιώνοντας τους εντελώς ξένους μετανάστες. Η κουλτούρα, ο πολιτισμός, η παράδοση η αγάπη για την πατρίδα 'γεννιούνται, δεν αποκτούνται'!!!

Τον νόμο Ραγκούση θα εφαρμόσει η παρούσα κυβέρνηση;
Της Κ. Δεμιρτζή
Αντισυνταγματικός κρίθηκε από το «Συμβούλιο της Επικρατείας» ο Νόμος Ραγκούση, που αφορά στην «απόκτηση Ελληνικής Ιθαγένειας» από τους ξένους μετανάστες. Ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον υπουργό εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και στον αναπληρωτή υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες 

για την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς τις προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας,

τόσο με τη γέννηση του αλλοδαπού στην Ελλάδα, όσο και με την πολιτογράφησή τους.
Θα εφαρμοστούν, λοιπόν, αυστηρότερα κριτήρια για τη λήψη της ελληνικής υπηκοότητας (ιθαγένειας όπως κακώς λέγεται. Την πραγματική σημασία αυτού του σύγχρονου αυτού όρου απέδιδε ο ιστορικός όρος «ιθαγενής», δηλαδή «ντόπιος», αυτός που προέρχεται από το ίδιο γένος). Κατά πληροφορίες κρατικών φορέων που έχουν σχέση με το εν λόγω αντικείμενο, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στις εξής αλλαγές του Νόμου Ραγκούση:
 1) Διπλασιάζεται ο χρόνος της νόμιμης παραμονής  των αλλοδαπών γονέων στην Ελλάδα σε 10 έτη, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος και ισχύει στο σύνολο των κρατών του ευρωπαϊκού Νότου.
 2) Τα έξι έτη της υποχρεωτικής φοίτησης των παιδιών αλλοδαπών θα γίνουν εννέα, δεδομένου ότι και τα έτη της υποχρεωτικής φοίτησης των ελληνοπαίδων είναι εννέα.
3) Δεν θα χορηγείται η υποκοότητα στο παιδί αλλοδαπού ευθύς με τη γέννησή του (όπως προέβλεπε ο Νόμος Ραγκούση), επειδή ένας τουλάχιστον γονέας του θα ήταν Έλληνας υπήκοος, αλλά με τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του και αφού ερωτηθεί ο ενδιαφερόμενος και επιθυμεί να λάβει την ελληνική υπηκοότητα, υπό τον όρο ότι δεν θα έχει διπλή υπηκοότητα. 4) Αποκτά άμεσα την ελληνική υποκοότητα το παιδί αλλοδαπού, όταν επιτύχει στις εξετάσεις για την εισαγωγή του στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.
Σύγκαιρα από τη μνήμη μας ανακαλούμε τις αθρόες σκανδαλώδεις «ελληνοποιήσεις», που έγιναν κατά τη δεκαετία 1980-1990, όταν οι τότε ελληνικές κυβερνήσεις άνοιξαν τα σύνορα για να δεχτούν μαζικές μετακινήσεις ομογενών τόσο από την Αλβανία (Βορειοηπειρωτών) και τα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που ο λαός τους ονόμαζε «Ρωσοπόντιους». Μαζί, όμως, με τους πραγματικούς ομογενείς, ήρθε και πληθώρα αλλοδαπών, εντελώς ξένων προς την ελληνική εθνότητα και τον ελληνικό πολιτισμό! Ήταν μία απλή διαδικασία η «ελληνοποίησή» τους. Χρειάζονταν δύο (ψευδο)μάρτυρες, που στις τοπικές ελληνικές προξενικές αρχές θα δήλωναν γι’ αυτούς ότι τους γνωρίζουν καλά και ότι ήταν απόγονοι Eλλήνων και αμέσως μπορούσαν να βγάλουν ελληνικό διαβατήριο με ελληνικά στοιχεία ταυτότητας και να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, τον -τότε- κοινωνικό και οικονομικό παράδεισο. Το ελληνικό κράτος φρόντισε γι’ αυτούς τα πάντα:
Να τους παράσχει ευεργετήματα και πρoτεραιότητες στις προσλήψεις σε κρατικές υπηρεσίες, να τους χορηγεί κάθε είδους επιδόματα (ανεργίας, πρόνοιας κ.λπ.), να τους μεταβιβάζει σχεδόν δωρεάν (με άτοκα δάνεια και επιδοτημένα) μονοκατοικίες (στη Θράκη) και διαμερίσματα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας καθώς και να δίνει αφειδώς και σκανδαλωδώς κι άλλα προνόμια, που ούτε στο όνειρό τους δεν τα είδαν ποτέ, άλλοι, πραγματικοί ομογενείς (όχι μαϊμού), όπως είναι οι πρόσφυγες Ρωμιοί της Πόλης και της Ίμβρου και Τενέδου, όχι μόνο δεν είχαν κανένα από αυτά τα προνόμια, αλλά αναγκάστηκαν να ζήσουν επί χρόνια στην Ελλάδα χωρίς ελληνική υπηκοότητα που οι ελληνικές αρχές, όπως διατείνονταν, δεν τη χορηγούσαν «για λόγους, καθαρά, εθνικούς».
Συμπερασματικά:
 Ο νέος σχετικός νόμος που θα καταρτιστεί και θα ψηφιστεί στη βουλή θα επιτρέπει την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας στους αλλοδαπούς νόμιμα (από την πόρτα), ενώ χιλιάδες άλλοι, άσχετοι εντελώς με το ελληνικό γένος, την έλαβαν παράνομα (από το παράθυρο), με την σύμπραξη των ελληνικών αρχών.
πηγή Ελλήνων Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου